Tort "Egiptean"






Foile
-pentru o foaie: 2 albusuri,2 linguri de zahar,1/2 lingura de faina,40 g alune macinate ( sau nuci). Se fac 3 foi.
Crema 1
cele 6 galbenusuri ramase ,6 linguri de zahar,340 ml lapte,2 linguri faina sau amidon,
100-150ml frisca , esenta de vanilie.

Crema 2
200 ml frisca,150 g zahar,120 g alune zdrobite bucati mai mari

Prima data se face cate o foie,batand albusurile spuma,se adauga zaharul si se bate pana se topeste


.Amestecam faina cu nucile macinate si se adauga la compozitia de albusuri.




Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24cm,la foc mic pana este rumena.Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.





Apoi urmeaza crema 1.

Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon(sau faina) , zahar si laptele adaugat treptat,se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca.




O lasam sa se raceasca.
Intr-un castron,se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.




 Pentru crema 2,topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt,il lasam sa se raceasca si il zdrobim ( eu l-am bagat in robot impreuna cu alunele de padure)


Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite.


...si il montam pe dansul in felul urmator:o foaie,1/3 crema 1,1/3 din crema2,foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.


Se lasa la rece cateva ore,timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs