Mini eclere






Pornind de la depanatul amintirilor alaturi de matusa mea care era coafeza si ii placea sa experimenteze fel si fel de coafuri pe parul meu, si pe langa faptul ca tot timpul avea cate ceva dulce in casa, deosebit de gustos , am ajuns si la reteta de eclere a dansei , pe care o impartasesc cu drag mai departe.

ALUAT:
500 ml apa
110 gr unt
1 praf de sare
1 lingura de zahar
5 oua
220 gr faina.

Apa, untul, sarea, zaharul se pun la clocotit , cand clocoteste se pune faina si se amesteca pana se desprinde de vas.
Se ia de pe foc, se amesteca pana se raceste putin , apoi se adauga galbenusele unul cate unul incorporandu-se in aluat.
La final se adauga albusele batute spuma, se omogenizeaza bine, apoi in tava unsa si tapetata se pun gramajoare de marimea unei nuci si se dau la foc iute 20 de min. fara sa se deschida cuptorul.

CREMA : budinca de vanilie si frisca

GLAZURA : ciocolata si frisca lichida.





Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs