Tort Primavara-cu budinca de casa si fructe

Tort PRIMAVARA 


BLAT :
4 oua
2 linguri apa
4 linguri zahar
2 linguri ulei 
praf de sare
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt

Albusele cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea, apoi se adauga galbenusele frecate cu ulei , se omogenizeaza , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu spatula si se pune in tava unsa (24 cm diametru)
Se da la copt in cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 min. Apoi se scoate pe gratar si se lasa la racit .
Se taie in trei .


CREMA
200 ml lapte
2 linguri zahar 
2 linguri amidon
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
o cutie de cocktail de fructe

Fructele se pun la scurs, cu siropul lor insiropam blatul. Se bate frisca .
!50 gr lapte se pune la fiert cu zaharul si esenta de vanilie, amidoanul se dizolva cu restul de lapte. Cand laptele da in clocot se adauga amidonul si se mesteca continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.
Crema rece se amesteca cu frisca batutasi fructele.

GLAZURA:
pasta de zahar
60 ml apa
5 gr. gelatina
2 linguri miere
50 gr amidon
50 gr ulei de palmier.
 zahar pudra 500-600 gr

Se hidratateaza gelatina in apa, o lasati sa se "umfle" aproximativ 10 minute, apoi o topiti pe aburi (sau in cuptorul cu microunde) impreuna cu mierea,  apoi adaugam uleiul (care ar trebui sa fie in stare semi-solida) si omogenizam.
Intr-un castron punem 2 linguri de zahar praf , amidonul si amestecul de gelatina, miere, ulei si amestecam cu o spatula de silicon. Apoi adaugam treptat restul de zaharul praf si framantam pana nu se mai lipeste pe mana.
   
Se pune o parte de blat insiropat , crema, blat , crema blat , deasupra se imbraca in crema de unt (150 gr unt frecat cu 200 gr zahar pudra), iar apoi se pune pasta de zahar .
Se orneaza cu glazura regala( un albus de ou 250 gr zahar pudra, zeama de lamaie. Se bate albusul bine cu zahar si se adauga zeama de lamaie , tot asa pana nu mai cade de pe paletele mixerului.  

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs