Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare



BLAT:
3 oua
1 lingura apa
un praf de sare
3 linguri zahar
1 lingura ulei
o lingurita praf d copt
2 linguri faina
1 lingura cacao

Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase,

se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza.

Se adauga faina si praful de copt se amesteca bine ,

iar la final se pune cacaoa.

Se pune in tava unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 -45 min.

Se scoate si se lasa la racit


SIROP:
150 ml apa
1 lingura de zahar
esenta de rom

Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

CREMA:
200 gr iaurt
4 linguri zahar
esenta de vanilie
200 ml frisca
200 gr cirese amare
1 plic gelatina(10 gr)

Iaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie.

Frisca se bate spuma.
Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Frisca se incorporeaza in iaurt ,

se adauga ciresele ,

iar la final se pune gelatina si se omogenizeaza .

GLAZURA
100 gr ciocolata neagra
100 ml frisca

Ciocolata se rupe bucatele se pune frisca si se pun pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit putin.

ASAMBLARE
Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte in forma care s-a copt, se pune crema

, cealalta parte de blat si se da la figider 30-60 min.

Se scoate,se rastoarna pe o farfurie

si se glazureaza.












POFTA BUNA!!

Comments

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs