Tort "Degradee"



BLAT
3 oua
1 lingura apa
un praf de sare

3 linguri zahar
1 lingura ulei
1 lingura cacao
2 linguri faina

Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei

, se omogenizeaza.
Se adauga faina ,

iar la final cacaoa.

Se pune in tava unsa(24 cm), se da la cuptor 40 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar .


CREMA:
un pahar de 250 ml cu samantana
5 linguri de zahar
esenta de vanilie
1 plic gelatina
250 ml frisca lichida
1 lingura nessquick
1 lingura fructe goji

Smantana se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie.

Frisca se bate spuma

si se incorporeaza in samantana.

Se imparte in doua

in una punem nesquik ,

iar in cealalta fructe goji.

Gelatina se hidrateaza conform instructiunilor de pe ambalaj si se pune in creme.

SIROP:
200 ml apa
1 lingurita ness
1 lingura zahar

Se amesteca toate la un loc .

GLAZURA:
100 gr ciocolata neagra
100 ml frisca lichida

Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pune pe abur pana se omogenizeaza.

ASAMBLARE
Se pune blatul in forma in care l-am copt , se insiropeaza,

se pune prima crema cu nesquik,

apoi cea cu fructe goji si se da la frigider 50 -60 min.

Se scoate si se galzureaza .







POFTA BUNA!!

Comments

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs