Prajitura "DEA"



BLAT:
3 oua
2 linguri apa
un praf de sare
3 linguri zahar
3 linguri ulei
2 linguri faina
1 lingura cacao
1 lingurita praf de copt

Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei ,

iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.

Se pune in tava(20 x30), cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


CREMA:
200 gr cirese fara samburi
2 linguri zahar
1 plic gelatina(10 gr)
200 ml frisca.

Ciresele cu zaharul se pun in caratita la fiert , pana se topeste zaharul(10 min) si se lasa la racit.

Frisca se bate .

Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, se lasa 5 min, apoi se dizolva pe abur .Se pune peste cirese , iar apoi se incorporeaza frisca.


SIROP:
150 ml apa
1 lingura zahar
esenta de rom

Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

GLAZURA
100 gr ciocolata
100 gr frisca lichida

Ciocolata se rupe bucati , se adauga frisca si se pune pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit.

KRANTZ:
1 lingura zahar
50 gr miez de nuca

Zaharul se pune la topit , cand este topit se pune miezul de nuca, se amesteca si se lasa la racit. Apoi se marunteaza.



ASAMBLARE:


Blatul se pune pe platou si se insiropeaza,

se pune crema

si se da la frigider pana facem glazura.
Se Glazureaza

si peste glazura se pune krantz-ul .







POFTA BUNA!!

Comments

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs