Prajitura "KREM A LA KREM"


Dragii mei , mi-am propus sa fac aceasta prajitura minunata , de care am auzit de mult timp , dar nu m-am incumetat sa o fac , chiar nu stiu de ce , caci este foarte simpla , rapida si pe deasupra si tare gustoasa. M-am inspirat de la Violeta
Nu ezitati sa o faceti !:)

BLAT
4 oua
4 linguri de zahar
1 plic Creme Ole de ciocolata

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea,

Se adauga galbenusurile ,

se omogenizeaza , iar la final plicul de Creme Ole.

Se pune in tava cu hartie de copt(20x30), se da la cuptor 20-25 min.

Se scoate si se lasa la racit.


CREMA
200 ml lapte rece
200 ml frisca lichida
1 plic Creme Ole de vanilie

Laptele , frisca si plicul de Creme Ole, se bat impreuna.


GLAZURA
2 linguri zahar
2 linguri apa
100 gr unt
100 gr ciocolata
1 lingura de rom

De fapt se pun 2 linguri de coniac dar cum eu nu am avut am pus rom.
Se pun in ibric la topit pe abur, se lasa 1-2 min la racit.

ASAMBLARE:

Blatul se pune pe un platou,se pune crema

si se glazureaza.


 







KREM A LA KREM







SPONGE
 4 eggs
4 tablespoons of sugar
1 sachet Chocolate Creme Ole

Mix the egg white, add the sugar and mix until it becomes like a meringue,
Add the egg yolks,
smooth, and finally Creme Ole sachet.
Place in pan with parchment paper (20x30), bake 20 to 25 minutes.
Remove and let cool.

CREAM
200 ml cold milk
200 ml double cream
1 sachet vanilla cream Ole

Milk, cream and cream Ole sachet, beat together.

 Glaze:
2 tablespoons sugar
2 tablespoons water
100g butter
100g chocolate
1 tablespoon rum

Actually put 2 tablespoons of brandy but as I never had I put rum essence.

Place in a pot , melt it the top of a steam.

ASSEMBLY:

 Place the sponge in a platter, put the cream and glaze it.

Let it cool in a fridge.

Comments

  1. E super idea ca nu are unt!Imi place!O voi incerca!

    ReplyDelete
  2. Daca incerci sa imi spui daca ti-a placut!

    ReplyDelete
  3. DAR DACA NU AM CREMA OLE CU CE POT SA ANLOCUIESC?

    ReplyDelete
  4. Se poate inlocui cu orice crema la rece , care nu trebuie fiarta, sau poti face o crema de lapte fiarta , iar in blat sa pui cacao.

    ReplyDelete

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs