Gogosi


Pana acum facea mama gogosi , am zis sa fac si eu , mi-au iesit nu zic nu :), dar parca tot mai bune sunt ale ei :D


INGREDIENTE

20 de linguri de faina cu varf
2 linguri de zahar
coaja de lamaie
esenta de vanilie
un praf de sare
un ou
25 gr drojdie proaspata
600 ml apa calduta
500 ml ulei

Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie,coaja de lamie si oul se pun in castron.

Drojdia se dizolva in 100-150 ml apa calduta si se toarna in castron. Se amesteca.

Se adauga apa pe rand si amestecam pana se incorporeaza faina si obtinem un aluat ce poate fi intins.
Se adauga 2 linguri de ulei si se framanta, pana se incorporeaza uleiul.

Se lasa la dospit 40 -50 min.
Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se taie cu forma.

Uleiul se pune la incins si se prajesc gogosile si se o parte si pe alta.

Se scot si se lasa la scurs pe servet de hartie.
Se servesc cu zahar pudra.

Comments

  1. Bune gogosele!!eu nu am facut niciodata cu paharul,imi vine mai usor cu lingura(turnate);cred ca sunt bune dar nu sunt goale la mijloc??

    ReplyDelete

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs