Tort cu mousse de ciocolata

BLAT
4 oua
2 linguri apa
un praf de sare
4 linguri de zahar
2 linguri de ulei
2 linguri de faina
2 linguri de cacao
o lingurita praf de copt


Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt , iar la final cacaoa.
Se pune in tava unsa cu dimetrul de 24cm si se da la cuptor 40 -45 min, la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

SIROP:
150 ml apa
o lingura zahar
esenta de rom

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

MOUSSE
200 gr ciocolata neagra
350 ml frisca lichida

Ciocolata se rupe bucati si se pune pe abur cu 150 ml frisca lichida. Cand s-a omogenizat se lasa la racit , apoi se da la frigider 1 ora .
Frisca ramasa se bate si se incorporeaza in ciocolata.

ASAMBLARE

Blatul se taie in 3(doua taieturi ), se insiropeaza. Se pune o parte de blat , mousse, blat, mousse, blat si se imbraca tot in mousse.

Comments

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs