Monday, 21 October 2013

Prajitura "Nely"

 
Ei dragilor , cum a fost weekend, m-am tot gandit sa fac o prajitura mai deosebita, cu ce am avut prin casa, cu nuci de la mama, am facut-o ! A iesit dementiala..

"O prajitura minunata
Am facut indata
Cu drag si inima buna
Haideti s-o gustam impreuna!"

Portii: 16
Timp de pregatire: 30 min
Timp de gatire, racire si asamblare: 2 hr
Timp total: 2hr si 30 min.

BLAT 1
4 oua mari
un praf de sare
4 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri faina
2 linguri cacao
o lingurita praf de copt


BLAT 2
3 albusuri

un praf de sare
3 linguri de zahar
3 linguri de nuca macinata
o lingura faina


SIROP
150 ml apa
esenta de vanilie
o lingura zahar


CREMA
3 galbenusuri
4 linguri zahar
esenta de lamaie
500 ml lapte
5 linguri amidon
250 ml frisca lichida


GLAZURA

200 ml frisca lichida
60 gr ciocolata
2 linguri frisca lichida


Am pus pe foaie ce ne trebuie , acum ne apucam de lucru , ca ziua-i numai ceas :D

MOD DE PREPARARE
Incepem cu blatul 1
 Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina amestecata cu praful de copt , iar la final cacaoa. Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min, Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Pana se coace blatul facem crema si siropul...
Crema : Galbenusurile se freaca cu zaharul si esenta de lamaie, se pun 400 ml lapte si se pun pe foc.Amidonul se dizolva cu restul de lapte. cand laptele de pe foc clocoteste se adauga amidonul, amestecand continuu pana se ingroasa.Se lasa la racit . 

 Sirop:Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.
Facem si blatul 2 : Albusurile se bat spuma cu praful se sare, se adauza zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , iar la final faina. Se pune in tava (20x30)cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 20-25 min(pana se rumeneste bezeaua). Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Acum pornim asamblarea, cei 250 ml de frisca necesari pentru crema se bat, si se incorporeaza in crema.
glazura: 200 ml de frisca pentru glazura, se bat spuma, si pregatim si ciocolata, ca asamblatul nu ne ia foarte mult, numai bine se racoreste ciocolata.
Acestea fiind spuse, mergem mai departe, taiem blatul cu cacao in doua si il insiropam. Punem o parte pe un platou si punem jumatate din crema, urmeaza bezeaua cu nuca si cealalta jumatate de crema. Se pune apoi blatul cu cacao , frisca si se glazureaza cu ciocolata.
Si prajitura noastra este gataaaa!!

8 comments :

  1. Mmm ce prajitura super am gasit aici!

    ReplyDelete
  2. am facut astazi tortul cu crema de zahar ars, a iesit minunat. Multumesc. urmeaza Nely saptamana viitoare!

    ReplyDelete
  3. Ma bucur tare mult ca ti-a placut ! astept impresii si la prajitura!! O zi frumoasa!!

    ReplyDelete
  4. buna,,,sunt Aura,,,,si pentru ca duminica fiul meu scoate actele la starea civila,,,vreau sa-mi surprind invitatii cu aceasta prejitura,,care arata demential,,,,,,,,sigur o sa-mi iasa,,,,,multumesc frumos ,,,,,

    ReplyDelete
  5. Felicitari pentru fiul tau !! Cu siguranta ii vei surprinde !! Astept sa imi spui impresiile invitatilor!

    ReplyDelete
  6. Buna prăjitura, am facut-o si eu, numai ca am pus-o in tavă rotundă ca să iasă tort! A iesit fantastic!

    ReplyDelete
  7. 2 linguri de faina la 4 oua ? Intreb pt ca nu stiu ce sa fac, daca sa pun mai mult sau nu

    ReplyDelete

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...