Piure de mazare cu sos si carne de curcan

Am hotarat sa fac ceva mai deosebit , pentru mine zic, niciodata nu am facut piure de mazare...

Luasem carne de curcan de la piata  si am avut prin frigider o conserva de mazare. Stiu ca nu este la fel de buna ca si cea prospata, dar din lene , nu am mai dezghetat , ca aveam de la tara in congelator..

"Sos cu chilly, piure de maare fin 
Pentru mine un festin !"

Portii: 3
Timp de pregatire: 20 min
Timp de preparare: 30-40 min
Timp total : 1 hr 

INGREDIENTE
300 gr carne de curcan 
500 ml apa
2 catei de usturoi
sare
piper
praf de chilly 
1 lingura pasta de rosii
300 gr mazare
1 lingura ulei de masline
ghimbir

MOD DE PREPARARE
Incepem cu sosul. Spalam carnea si o taiem cubulete, pune 500 ml apa si lasa la fiert pana scade apa la jumatate. Putem sa punem si mazarea la fiert , pana fierbe carnea. Scurgem de apa in care este , si o punem la fiert, o lasam sa fiarba pana se inmoaie. Condimentam cu sare, piper si ghimbir, boabele se pun in bol si se mixeaa cu blenderul , daca este prea tare se pune ulei de masline. Piure-ul este gata ne intoarcem la sos.
Cand apa a scaut la jumate cum am zis , se condimenteaza cu sare , piper, usturoiul  pisat, praf de chilly  si pasta de rosii. Se omogenizeaa si se lasa sa fiarba pana scade.
Masa este gata!!

POFTA BUNA!!

Comments

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs