Prajitura cu dulceata


O doamna mi-a cerut desert pentru diabetici, uite ca am facut ceva, merge foarte bine si in perioada postului.

Este o prajitura foarte simpla si gustoasa.

Portii : 4
Timp de preparare: 10 min
Timp de coacere :40-50 min.
Timp total : 1hr 

BLAT
un borcan de 400 gr de dulceata de prune fara zahar
2-3 linguri ulei 
2 linguri cu varf faina de secara
1 lingurita praf de copt

GLAZURA
5 linguri de apa
indulcitor
1 lingura ulei 
1 lingura cacao

MOD DE PREPARARE
Dulceata se pune in castron si se ameste ca cu uleiul bine bine. Se mixeaza cu blenderul sa fie mai fina.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune in forme. Eu am pus in forme voi puteti pune intr-o tava patrata(20x20). Se da la cuptor la foc potrivit cam 40-50 min.
Cat timp se raceste prajitura facem glazura.
Apa cu indulcitorul si cu uleiul se pun pe foc , cand incep sa clocoteasca , punem cacaoa, si amestecam continuu sa nu se faca cocoloase, o lasa sa fiarba 3-4 min, pana se ingroasa putin , si glazuram prajitura.
Foarte simpla!!
POFTA BUNA!!!

Comments

  1. E asa usor de facut! Ma tenteaza sa o incerc si eu. Ce indulcitor ai folosit?

    ReplyDelete
  2. Vreau si eu o bucatica mica :D

    ReplyDelete
  3. Am si eu asa ceva , dar folosesc fructoza , Dea ... si faina 000 ptr cozonac si oua si unt si lapte , nu trebuie sa ne urgisim chiar asa ... mama lui de diabet :d

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia :d, stiu draga mea , asa mi s-a cerut asa am facut !! Merge pus si ou si lapte !

      Delete

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs