Prajitura "Domenico"

Dragii mei pentru ca am avut musafiri , am facut o prajitura tare buna, cu krantz si biscuiti. Va spun povestea ei ..
Dupa cum am spus am avut musafiri veniti din Italia. Doamna este roamnaca , iar domnul italian. Domnul nu mananca dulciuri decat daca ii plac . Asa ca dupa ce am servit prajitura, domnului i-a placut tare mult si am primit laude si felicitari, si asa am zis sa ii pun numele"Domenico", dupa numele domnului.
"Zahar ars si nuca
Iese crema faorte buna
Biscuiti si coulis de fructe
Si te lingi pe degete "!

Portii: 18
Timp total : 2 hr 

BLAT
6 oua
3 linguri ulei 
un praf de sare
6 linguri zahar
6 linguri faina
un plic praf de copt
 Mai avem nevoie de :biscuiti clasici varsati 200-300 gr

CREMA:
600 ml lapte
6 linguri amidon
6 linguri zahar
300 ml frisca lichida
KRANTZ:
150 gr miez de nuca
4 linguri de zahar.

SIROP
200 ml apa
2 linguri zahar

GLAZURA:
300 ml frisca batuta

DECOR:
Biscuiti picnik un pachet
60 gr ciocolata topita
Coulis de fructe de padure

Cam mult am scris :)), sa va spun cum am facut 
MOD DE PREPARARE
Blat : Albusurile sebat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt(30x40), se coace 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema: Facem prima data krantzul. Topim zaharul si adaugam miezul de nuca, amestecam bine si lasam la racit.Acum facem crema de lapte. Se pune la foc 500 ml lapte cu zaharul, amidonul se dizolva in 100 ml lapte . Cand laptele de pe foc clocoteste, turnam amidonul , amestecand continuu pana se ingroasa si lasam la racit. Nuca zu zaharul se macina dar nu foarte tare. Frisca se bate si se incorporeaza in crema, apoi adaugam si krantul.
Sirop: Amestecam apa cu zaharul pana se dizolva.
Haideti acum sa asamblam:
Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte de blat pe platou , apoi jumatate de crema, peste crema se pun biscuitii si se stopesc cu sirop.Peste biscuiti se pune cealalta jumatate de crema si partea cealalta de blat insiropat .Deasupra de pune frisca batuta.
Se pun biscuiti si se orneaza cu ciocolata si coulis de fructe de padure.
Prajitua este gata !!
 Sa o savurati cu placere!!

Comments

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs