Millefeuille

Un desert mai aparte specific francezilor.



Millefeuille vine din francesa si inceamna "O mie de foi". Este cunoscut si sub numele de Tort "Napoleon".

In mod traditional acesta este compus din aluat crocant(Pâte Feuilletée) si doua straturi de crema de vanilie(créme pâtissiére), insa exista si alte variante care inlocuiesc crema de vanilie , cum ar fi  frisca.

Portii: 8
Timp total : 1 Hr

INGREDIENTE:
400 gr aluat foietaj
1 plic crema de vanilie
400 ml lapte rece
sos de capsuni 
sos de ciocolata

MOD DE PREPARARE
Intindem aluatul foietaj  si taiem dreptunghiuri de 3 degete(3 cm ) si lungi cam de 5-6 cm .Se pun in tava, se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie de copt si se dau la cuptor. Cand sunt aproape gata se scoate hartia de copt , se presara zahar si se cocace pana se rumeneste putin . Se scot si se lasa la racit. Indicatiile le-am primit de la Laura Laurentiu de la Retete ca la mama
Crema: Se pune laptele intr-un vas inalt , turnam crema si mixam.
Asamblare:
Se ia o bucata se pune crema de vanilie, sos de capsuni, iarasi aluat, crema, sos de capsuni , aluat crema si sos de ciocolata. Se da la rece.
POFTA BUNA!!



Millefeuille

Servings: 8
Total Time: 1 Hr

INGREDIENTS:
400 gr pastry dough
1 sachet vanilla cream
400 ml cold milk
strawberry sauce
chocolate sauce

PREPARATION
 Stretch with a rolling pin the Pastry dough and cut rectangles 3 fingers (3 cm), long about 5-6 cm. Place  in pan, prick with a fork, cover with parchment paper and bake. When is  almost ready, remove baking paper, sprinkle sugar and bake  until browned slightly. Remove and let cool.

Filling: Place milk in a tall pot, pour cream and mix.

Assembly:
Take a piece put vanilla cream, strawberry sauce, dough again, cream, strawberry sauce, pastry dough cream and chocolate sauce. Let it cool.

Comments

  1. Se pune si la rece dupa ce e gat

    ReplyDelete
  2. Of Doamne , de mult ma tot uit la minunatiile astea si spun ca am sa le fac, dar....nu mai apuc !Cu capsuni cred ca sunt o nebunieeeee !
    Te tzuc !

    ReplyDelete

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs