Monday, 19 May 2014

Tort cu nuca

Tort cu nuca special pentru aniversarea mea si a sotului de 14 ani de cand suntem impreuna...


"14 ani impreuna,
 prin bune si prin rele am trecut de mana 
Drumul sa ne fie incununat cu dragoste si fericire
 De acum o vesnicie !!!"

Portii: 16

Timp Total :1 hr 30 min

BLAT :

6 oua
un praf de sare
6 linguri zahar
3 linguri ulei
6 linguri nuca macinata
5 linguri faina
un praf de copt Dr.Oetker

CREMA:

500 ml lapte
5 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
5 linguri amidon Gustin (Dr.Oetker)
100 gr miez de nuca
2 linguri zahar pentru caramelizat
250 ml frisca lichida

SIROP:

200 ml apa
2 linguri zahare
senta de rom Dr.Oetker.

DECOR:

200-250 ml frisca lichida batuta

MOD DE PREPARARE

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul. Adaugam nuca macinata si amestecam cu o spatula, la final adaugam faina amaestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem in tava(20x30) cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit 35-40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit.
Crema: Topim cele 2 linguri de zahar si il intindem pe foaie de copt in strat subtire si lasam la racit. Miezul de nuca il maruntim. 400 ml lapte cu zaharul si esenta de vanilie il punem la foc , iar celelalte 100 de ml lapte le folosim pentru a dizolva amidonul. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa si lasam la racit. Batem frisca si incorporam in crema rece, apoi adaugam miezul de nuca si zaharul topit macinat sau maruntit.
Sirop: In apa se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.
Asamblare: Blatul se taie in 3 ( 2 taieturi). Se insiropeaza o parte din blat, punem jumatate de crema, blar insiropat, crema, blat iar deasupra il imbracam in frisca.
POFTA BUNA!!!


6 comments :

  1. Torturile cu nuca si crema de vanilie sunt asa delicioase. Sa ai o saptamana buna!

    ReplyDelete
  2. Asa este Rocsy!! Si noua ne plac !! O saptamana frumoasa si tie!!

    ReplyDelete
  3. FELICITARI dragii mei si inca 75 de ani macar inainte ! Sa fiti sanatosi si sa va iubiti ca acum !
    Tortul cu nuca este printre favoritele mel, asa ca de la mine ai numai felicitari !
    Te tzuc !

    ReplyDelete
  4. Sidy multumim tare mult!! La fel si tie ! si da si la noi tortul cu nuca este preferat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna..inloc de frisca s-ar putea folosi smintina de casa..nustiu ce grasime are..felicitari..imi place ce faceti aici.imi plac recetele.pozele.

      Delete
    2. Da se poate folosi smantana de casa ca sa faceti frisca!

      Delete

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...