Posts

Covridog

Image
INGREDIENTE: 200 ml apa calda 15 gr de drojdie proaspata(jumate de pachetel de 25 gr) un praf de sare 1 lingura zahar 300 gr faina 1 ou 2 linguri ulei 10 bucati de cremvusti 1 bucata carnat picant Apa calda se pune in castron , se pune drojdia si se amesteca pana se dizolva. Se adauga sarea si zaharul. Apoi se adauga faina in ploaie , amestecand sa nu se faca cocoloase,se framanta pana obtinem un aluat nelipicios care poate fi intins cu sucitoare, daca mai trebuie faina mai punem. La final se adauga uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat. Se lasa la dospit 30 min. Carnatul se taie in bucati . Se presara faina pe masa si se intinde foaia cu sucitoarea, se taie fastii de 2 cm . Se aseaza cremvustele si se ruleaza , la fel si carnatul . Se pun in tava cu hartie de copt , se mai lasa la dospit 15 min. Se unge cu ou si se da la cuptor la foc mediu 30-35 min. POFTA BUNA

Friptura mixta cu bere cu lamaie

Image
INGREDIENTE 1 pui de casa 500 gr costita cruda sare piper praf de usturoi boia 200 ml apa 200 ml bere cu lamaie Puiul se spala si se transeaza. Costita se taie bucati . Se aseaza in tava si se condimenteaza cu sare, piper, boia, praf de usturoi. Se adauga apa si berea, si se acopera cu folie de aluminiu. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit o ora , se scoate folia si se mai lasa 15-20 min sa se rumeneasca. POFTA BUNA!!    Roast mixed with beer with lemon INGREDIENTS 1 chicken 500 g raw bacon salt pepper Garlic powder pepper 200 ml water 200 ml beer with lemon Wash and cut up the chicken . cut the bacon into pieces. Put in a tray and season with salt, pepper , paprika , garlic powder . Add water and beer , and cover with aluminum foil. Bring to a preheated oven at medium heat one hour , remove foil and let 15 to 20 minutes to brown .

Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare

Image
BLAT: 3 oua 1 lingura apa un praf de sare 3 linguri zahar 1 lingura ulei o lingurita praf d copt 2 linguri faina 1 lingura cacao Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza. Se adauga faina si praful de copt se amesteca bine , iar la final se pune cacaoa. Se pune in tava unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 -45 min. Se scoate si se lasa la racit SIROP: 150 ml apa 1 lingura de zahar esenta de rom Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste , se adauga esenta de rom si se lasa la racit. CREMA: 200 gr iaurt 4 linguri zahar esenta de vanilie 200 ml frisca 200 gr cirese amare 1 plic gelatina(10 gr) Iaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie. Frisca se bate spuma. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Frisca se incorporeaza in iaurt , se adauga ciresele , iar la final se pune gelatina si se omogenizeaza . GLAZURA 100 g...

Pui Umplut cu legume mexicane si ciuperci

Image
INGREDIENTE: 1 pui (1-1,5 kg) 250 gr legume mexicane 5 ciuperci 1 lingura ulei sare piper boia praf de usturoi 100 ml apa 50 ml coniac 1 lingura miere Puiul se spala si s sterge cu un servet. Ciupercile se curata si se taie felii, se amesteca cu legumele mexicane. Se amesteca sarea, piperul, boiaua si praful de usturoi. Puiul se unge in interior , se condimenteaza si se umple cu legumele. Se coase cu ata. Se unge puiul si se condimenteaza cu amestecul de condimente. Se pune in oala de tuci, se adauga apa si coniacul , se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit , la foc potrivit 40 min. Se scoate se da folia jos , se unge cu miere si se mai da 10-15 min la cuptor sa se rumeneasca , dupa se intoarce pe partea cealalta, se unge cu miere si se mai lasa 10-15 min. POFTA BUNA!!!!

Sos de capsuni si chilly

Image
INGREDIENTE 10 capsuni  sare piper 2 lingurite de mustar  chilly macinat Se amesteca toate la un loc si se paseaza cu blender-ul. Se serveste cu friptura.

Frappe

Image
INGREDIENTE 1 lingurita de ness 1-2 lingurite de zahar 2 linguri apa fierbinte 150 ml apa rece 50 ml lapte rece 4 cuburi de gheata 1 tableta de ciocolata neagra menaj(30 gr) sau sos de ciocolata frisca batuta. Se pune nesul si zaharul , se adauga apa fierbinte cat sa se dizolve iar apoi adaugam apa rece si laptele se amesteca. Se pun cuburile de gheata. Se topeste ciocolata si se racoreste , apoi se pune pe marginile paharului. Se pune frisca iar deasupra iarasi putin de ciocolata topita !! RACOREALA PLACUTA :) Frappee INGREDIENTS  1 teaspoon instant coffee  1 to 2 teaspoons of sugar 2 tablespoon of hot water 150 ml cold water  50 ml of cold milk  4 ice cubes  chocolate sauce  whipped cream.  Put instant coffe and sugar in the glass, add  gor water and stir to dissolve,  afer that add cold water and milk and mix them . Put ice cubes, put chocolate sauce on the margins of the glass ...

Hello Kitty - Tort cu fructe de padure

Image
BLAT: 8 oua 4 linguri apa un praf de sare 4 linguri ulei 8 linguri zahar 8 linguri faina 1 plic praf de copt Albusurile se bat spuma cu apa si praful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (36x23) cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar SIROP: Siropul de la fructele de padure CREMA : 400 ml lapte 6 linguri zahar esenta de vanilie 4 linguri amidon 400 ml frisca 450 gr de fructe de padure Fructele se pun la scurs. 300 ml lapte se pun la foc cu zaharul si esenta de vanilie, Amidonul se dizolva cu 100 ml de lapte. Cand laptele clocoteste se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa, Se lasa la racit. Frisca se bate. Se amesteca frisca cu crema si se adauga fructele , se omogenizeaza. CREMA DE UNT 200 gr unt 150 gr zahar pudra esenta de vanilie 200 gr unt la ...