INGREDIENTE 1, 5 kg castraveti 2 litri apa 5 linguri de sare mare 4 linguri de zahar 6 linguri de otet 1 morcov 2 cepe 5 catei de usturoi boabe de mustar boabe de piper 5 foi de dafin cimbru marar telina leustean. Avem nevoie de 5 borcane de 800 gr, se aseaza castravetii in ele, dupa ce i-am spalat Morcovul si ceapa se taie rondele, iar usturoiul se curata. Se pune peste castraveti, ceapa( 2-3 felii in fiecare borcan) , usturoiul( cate un catel de usturoi in fiecare borcan) si morcovul(cateva feliute in fiecare borcan), apoi se pun boabele de mustar, piper, frunza de dafin( una in fiecare borcan), telina, leusteanul( eu am avut frunze uscate , se pune cat se ia intre degete ) Apa se pune la fiert cu sarea, zaharul si otetul, cand clocoteste si este topita sarea se toarna peste castraveti, si se pune capacul. Se la 2 zile in bucatarie , iar apoi se pun in camara , sau intr-un loc ferit de lumina.