Posts

Chiftelute cu branza

Image
INGREDIENTE 150 gr carne tocata de porc 100 gr branza telemea sare piper marar 1 ou Carnea se pune in castron. Branza se rade . Carnea se condimenteaza cu sare si piper, se adauga , branza , oul si mararul. Se omogenizeaza. Se fac chiftelute in mana si se aseaza in tava pe hartie de copt. Se dau la cuptor la foc potrivit 20 min.

Prajitura"MIO DELICIA" cu prune

Image
BLAT 3 oua 3 linguri de zahar 3 linguri de ulei 100 ml lapte+ 3 linguri lapte 8 linguri de faina 2 linguri mac macinat 1 lingurita praf de copt 12 prune Macul se macina in rasnita. Prunele se desfac in doua. Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin pufoase, se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt. Se pune jumatate de compozitie in tava(20x30) tapetata cu hartie de copt. Cealalta jumatate se amesteca cu macul macinat si cele 3 linguri de lapte. Se pune peste compozitia galbena, se pun jumatatile de prune si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar. CREMA 250 ml iaurt 250 ml frisca lichida 4linguri zahar esenta de vanilie 1 plic gelatina Iaurtul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Frisca se bate. Gelatina se prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj( eu am pus doar 4 linguri de apa). Se pune gelatina peste iaurt , se omogenizeaza si se incorporeaza frisca. Se pune peste blat si se da la rece

Castraveti "BULGARESTI"

Image
INGREDIENTE 1, 5 kg castraveti 2 litri apa 5 linguri de sare mare 4 linguri de zahar 6 linguri de otet 1 morcov 2 cepe 5 catei de usturoi boabe de mustar boabe de piper 5 foi de dafin cimbru marar telina leustean. Avem nevoie de 5 borcane de 800 gr, se aseaza castravetii in ele, dupa ce i-am spalat Morcovul si ceapa se taie rondele, iar usturoiul se curata. Se pune peste castraveti, ceapa( 2-3 felii in fiecare borcan) , usturoiul( cate un catel de usturoi in fiecare borcan) si morcovul(cateva feliute in fiecare borcan), apoi se pun boabele de mustar, piper, frunza de dafin( una in fiecare borcan), telina, leusteanul( eu am avut frunze uscate , se pune cat se ia intre degete ) Apa se pune la fiert cu sarea, zaharul si otetul, cand clocoteste si este topita sarea se toarna peste castraveti, si se pune capacul. Se la 2 zile in bucatarie , iar apoi se pun in camara , sau intr-un loc ferit de lumina.

Pulpe de pui cu sos de iaurt si marar

Image
INGREDIENTE 2 pulpe de pui sare piper 1 ou 3 linguri iaurt marar Pulpele de pui se pun la fiert , dupa ce sunt fierte se scot la racit. Se rupe bucati carnea de pe oase si se condimenteaza cu sare si piper. Se pun la rumenit in wok 5-10 min. Intr-un castron se amesteca iaurtul, oul si mararul. Se toarna peste pulpe si se amesteca continuu 2-3 min.

Spaghete cu sunca si sos de smantana

Image
INGREDIENTE 300 gr spaghete 200 gr sunca 100 gr cascaval 1 ou 3 linguri smantana 50 ml lapte sare piper oregano busuioc 1 lingura ulei masline Spaghetele se pun la fiert cu apa, dupa ce sunt fierte se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Sunca se taie cuburi . Cascavalul se rade. Se pune uleiul in tigaie si se pune sunca, se rumenste putin , se adauga smantana amestecata cu oul si laptele. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano, busuioc. Se lasa la foc mic 5 min , apoi se pune cascavalul, se amesteca, iar la final se pun pastele. Pofta buna!!

Raffaello din branza

Image
INGREDIENTE 250 gr branza telemea de vaci 100 gr cascaval Branza telemea se mixeaza iar apoi se formeaza bilute si se dau prin cascaval ras.

Pui in aluat chinezesc

Image
INGREDIENTE Jumatate de piept de pui sare piper praf de chilly Ulei pentru prajit susan Pieptul de pui se spala se taie cubulete si se condimenteaza cu sare, piper si praf de chilly. ALUAT 2 linguri faina 1 lingura amidon un praf de sare 1 lingurita praf de copt 1 ou 1 lingura ulei de masline 50-100 ml apa Se pune faina, amidonul, praful de copt , sarea si oul , se amesteca putin , iar apoi se pune uleiul. Se pune apa pana obtinem un aluat mai tare ca si la clatite. SOS: 2 linguri sos de soia dark 1 lingura miere 1lingura zahar 1 lingura ketchup 1 lingura otet intr-o tigatie se pune , sosul de soia, zaharul, mierea, ketchup-ul si otetul si se pun pe foc , la foc mic , pana se topeste zaharul. Se da puiul prin aluat si se pune la prajit in ulei incins. Se scoate si se pune pe farfurie cu servet . Se adauga carnea in sos , se amesteca bine si se scoate pe farfurie. Se presara susan! POFTA BUNA!!