Posts

Briose "Matase rosie"-Red velvet cupcakes

Image
  Intotdeauna m-am ferit de briose, nu stiu de ce , am descoperit o reteta tare faina si usoara. Va impartasesc si voua poate vreti sa faceti.Reteta este de la Diana's Kitchen, si o las aici  Red velvet cupcakes Portii: 12 Timp total: 30 min. INGREDIENTE: 2oua Un praf de sare 150 gr zahar 150gr kefir/ iaurt 240gr faina 120 ml ulei 1/2 lingurita bicarbonat  1 lingurita praf de copt Esenta de vanilie 1 lingurita cacao Colorant rosu DECOR: 150 ml frisca 200gr crema de branza 100gr zahar pudra Esenta de vanilie. MOD DE PREPARARE Incepem prin a preincalzi cuptorul la 170 grade Celsius. Punem hartiile de briose in tava speciala, sa fie pregatite. Punem oulae cu praful de sare intr-un bol, adaugam zaharul si mixam 5 minute. Adaugam uleiul si esenta de vanilie, mixam pana se incorporeaza. In continuare intr-un bol amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul si cacaoa. Punem o treime din kefir, mixam, o treime din faina, mixeam si tot asa pana terminam. La final adaugam colorant...

Colectie de dulciuri- Sweets Collection

Image
Dragii mei , am facut o colectie de dulciuri pe care le putem pune pe langa prajituri. La mine de fiecare data, de sarbatori se face si cate un dulce din acesta pe langa prajituri si torturi. Va invit cu mare drag sa vedeti cum se fac fiecare in parte . Voi pune mai jos pozele si link-urile la retete. Tavalita sau Lamington Piersicute-Peaches Bilute cu cirese glasate- Glase cherries Balls Cosulete cu dulceata si nuca- Mini baskets with jam and walnuts Cornutele in doua culori -Two colours rolls Rulouri cu frisca- Cream Rolls Salam de biscuiti- Biscuits salami Cornulete cu nuca si dulceata- Mini rolls with jam and walnuts Sper ca v-au fost de folos si va astept cu drag, sa comentati, sa distribuiti sau sa lasati o idee, sau ce doriti... V-am Pupat!!

Tavalita-Lamington cake

Image
  Dragii mei nu am mai scris de ceva timp, dar astazi va aduc o prajitura foarte buna, pe care toti o stiti, se numeste Tavalita sau Lamington cake. Lamington cake este o prajitura facuta din pandispan, data prin sos de ciocolata si nuca de cocos. Se crede ca prajitura a fost denumita dupa Lordul Lamington, care a fost guvernatorul Queensland-ului intre anii 1896-1901, sau dupa sotia acestuia. Identitatea inventatorului scestei prajituri este de asemenea incerta, se crede ca a fost bucatarul sef al lordului, care trebuia sa hraneasca niste oaspeti neasteptati, si a facut aceasta prajitura cu ingredientele ce le avea. Prima mentionare a acestei prajituri a fost facuta in anul 1896, intr-un ziar din Queensland. Daca tot v-am spus cate ceva despre aceasta prajitura eu zic sa va dau si reteta. BLAT: 6 oua un praf de sare 6 linguri zahar 4 linguri ulei 6 linguri faina o lingurita praf de copt GLAZURA: 8 linguri zahar 300 ml lapte 50 gr. un 3 linguri cacao esenta de rom  DECOR: 200-...

Burek cu branza sarata- Filo pastry cheese pie

Image
  Dragilor , nu am mai scris de ceva vreme, desi am gatit nu am mai adus nici o reteta, de ce nu stiu. Am invatat sa fac burek de la o doamna draga mie, Laura Laurentiu, am facut acum ceva timp in urma cu branza dulce si acum a venit randul si celei sarate. INGREDIENTE: un pachet de foi de placinta Ulei pentru uns foile, cam 2 linguri. UMPLUTURA: 600 gr. Branza sarata 5 linguri iaurt grecesc sau samantana 2 oua PT. PUS DEASUPRA: 4 linguri smantana sau iaurt grecesc 1 ou 100 ml apa minerala  MOD DE PREPARARE: Preincalzim cuptorul la 170 de grade celsius. Punem branza in castron si o zero zdrobim cu furculita, adaugam iaurtul/smantana, ouale si amestecam sa se omogenizeze. Intr-o tava(25×35) punem hartie de copt, luam 3 foi de placinta, le punem in tava si le ungem cu ulei, adaugam o treime din barnza, apoi iarasi luam 3 foi de placinta le punem in tava, le ungem, punem branza, iarasi 3 foi, ungem, punem branza iar la final punem ultimile foi si le ungem cu ulei.  Intr-un b...

Paste Cu Creveti- Prawn Pasta

Image
          Intotdeauna mi-au placut pastele cu creveti pentru ca se fac rapid si sunt foarte gustoase. Nu ne trebuie multe ingrediente ca sa avem o mancare gustoasa si nici timp foarte mult de gatit.     INGREDIENTE: 300 gr paste 400 gr creveti 50 gr unt sare piper 4 catei de usturoi 100 gr pasta de rosii 150 ml apa oregano busuioc.   MOD DE PREPARARE: Fierbem pastele dupa indicatiile de pe ambalaj, cam 10 min. Le trecem pe sub jet de apa rece si incepem sa pregatim sosul.     Crevetii se curata si se spala. Punem untul intr-o tigaie la topit, cand se topeste adaugam crevetii, usturoiul tocat si condimentam cu sare si piper, ii gatim cam 3-4 minute pe fiecare parte. Adaugam pasta de rosii si apa si lasam la fiert 10 min, adaugam apoi oregano si busuioc si mai lasam sa dea cateva clocote. Adaugam pastele la sfartit si amestecam bine.    

Scoici St. Jack Patagoniene cu legume- Patagonian Scallops with vegetable

Image
      Imi plac tare mult fructele de mare, scoicile, pestele, intotdeauna am vrut sa mananc scoici St. Jack. Sunt scumpe, ce-i drept dar merita. Eu am gasit doar micute, nu mari cum as fi vrut dar sunt bune si este si pentru prima data cand am facut. Va spun cu siguranta ca se gatesc foarte usor, cateva minute doar pe ambele parti.   INGREDIENTE: 200 gr scoici 2 morcovi mari 2 pastranaci mari 2 linguri de mazare( eu am folosit congelata) 50 gr unt sare piper 1 catel de usturoi 1 lingura de zahar.   MOD DE PREPARARE: Incepem cu legumele care dureaza mai mult. Se curate morcovii si pastranacul, se spala si se taie in 4. Se pun la fiert, se fierb cam 20 min pana se inmoaie putin. Intr-o tigaie punem 25 de gr unt si o lingura de zahar, lasam untul sa se topeasca si adaugam  morcovul si pastranacul, pe langa acestea mai adaugam si 2 linguri de mazare, gatim pentru 10 min.      Scoicile se condimenteaza cu ...

Cea mai buna SAVARINA- The best Savarin

Image
Savarinele, unul dinte cele mai aromate si insiropate deserturi. Am facut multe retete de savanine, dar parca nu erau prea pe gustul meu . Am dat de aceasta reteta la o doamna draga mie, la Simona Callas, asa deci am preluat de la ea reteta, care se gaseste AICI ALUAT: 300 gr faina un praf de sare un pliculet de drojdie(7 gr) sau 15gr drojdie proaspata o lingura zahar 125 ml lapte cald esenta de vanilie(jumate de lingurita) 1 ou o lingura de ulei mai aveti nevoie de ulei si pentru uns formele cu o pensula SIROP: 1,5 l apa 8 linguri zahar o lingura esenta de rom DECOR: un borcan de dulceata ( eu am folosit capsuni), puteti folosi si zmeura 300 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca 3 linguri zahar pudra. MOD DE PREPARARE: Aluat: Punem drojdia cu lingura de zahar intr-un pahar si cu putin lapte din cel amintit mai sus, lasam 5-10 minute sa se dizolve. Punem intr-un bol, faina, oul, sarea, uleiul si esenta de vanilie, apoi adaugam drojdia si mixam pana ob...