Posts

Fasole verde cu cotlet de porc

Image
INGREDIENTE o punga de fasole verde(am avut la congelator)  200 gr cotlet de porc ( 3 felii) 3 fire de usturoi sare 1 lingura bulion  patrunjel  marar  Carnea se taie fasii si se pune la fiert cu fasolea, cand da in clocot se adauga bulionul. Se lasa la fiert pana scade apa , se condimenteaza cu sare, patrunjel si marar.

Crema fina de branza cu frisca si prune

Image
INGREDIENTE 2 linguri branza dulce de vaci  1 lingura zahar 1 lingurita de ness 200 ml frisca  prune din compot Branza de vaci se amesteca cu zaharul si nesul, iar frisca se bate Jumatate din frisca se amesteca cu crema de branza iar cealalta se pasteaza Prunele se taie in jumatate. Se pune un strat de crema de branza, prune, frisca si tot asa, pana se termina.

Salata de ton

Image
INGREDIENTE 1 conserva de ton in suc propriu 2 ridichi 1 fir de ceapa verde 100 gr branza telemea de vaci mai putin sarata sare  zeama de lamaie Conserva se scurge bine si se pune intr-un bol. Peste se adauga branza taiata cubulete, ceapa tocata si ridichea taiata felii. Se condimenteaza cu sare si se stropeste cu zeama de lamaie  Pofta buna!!

Prajitura cu crema de castane

Image
BLAT: 2 oua 1 lingura apa 3 linguri zahar 1 lingura ulei 1 lingura faina 1 lingura cacao 1 lingurita praf de copt Albusele si apa se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusele frecate cu ulei , se omogenizeaza iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt. Se pune in tava (20x20)cu hartie de copt 35-40 min la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit pe un gratar . Se taie in doua si se insiropeaza. SIROP: 100 ml apa 1 lingura zahar esenta de rom Se pune pe foc apa cu zaharul , pana se dizolva zaharul se adauga esenta de rom si se lasa la racit. CREMA 150 gr pireu de castane 300 gr frisca lichida.  Frisca se bate bine  , jumate se amesteca cu pireul de castane iar cealalta  jumate se pastreaza pentru decor. DECOR: Jumate de frisca   ciocolata rasa  crema de castane ...

Briose de legume cu crema de branza si sos de iaurt si usturoi

Image
Briosele: 200 gr legume congelate  1 ou  apa sare  piper Legumele se pun la fiert, cand sunt fierte , se pun la scurs intr-o strecutatoare. se amesteca cu un ou , se condimenteaza cu sare si piper ai de dau la cuptor in forma de briose pe hartie de copt cam 15 min. Crema de branza : 1 lingura de branza sare boia  marar Se amesteca toate si se orneaza briosele. Pieptul de pui (2 felii) se taie fasii si se pune pe tigaie grill. Sos de iaurt cu usturoi: 4 linguri iaurt  sare  1 fir tocat de usturoi verde Se amesteca toate la un loc.

Ganache de ciocolata neagra cu frisca aromata

Image
Un desert rapid si delicios INGREDIENTE GANACHE: 100 ml frisca lichida 100 gr ciocolata neagra Se pune pe abur frisca si ciocolata  pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza, se pune apoi pe foc la fiert 3-4 min. Se lasa la racit si se da la frigider 30min -1 h. Se scoate si se bate cu mixerul. FRISCA AROMATA  100 ml frisca lichida esenta de lamaie Se pune esenta in frisca si se bate cu mixerul DECOR Ciocolata alba

Tort"Metrou"

Image
Blat galben: 3 oua 1 lingura de apa 5 linguri zahar 2 linguri ulei 3 linguri faina jumate de praf de copt Blat negru:    3 oua 1 lingura de apa 5 linguri zahar 2 linguri ulei 2 linguri faina 2 linguri de cacao  jumate de praf de cop BLAT:  se bat albusele spuma , se adauga zaharul se mixeaza pan adevin ca o bezea, apoi se adauga galbenusele frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa. Se coc in tava cu diametrul 24 cm , 40-45 min , la foc potrivit. Se lasa la racit , iar apoi se taie in doua fiecare. Crema 500 ml lapte,  5 linguri de amidon ,  9 linguri de zahar,  esenta de vanilie,  300 ml frisca. Laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de vanilie, pastram cateva linguri sa dizolvam amidonul, cand laptele da in clocot se toarna amidonul peste , se amesteca continuu pana se ingroasa. Cand s-a racit crema am incorporat frisca batuta in ea. Glazura:...