Posts

Prajitura"Ileana"

Image
Se fac 3 foi BLATUL : 6 albusuri 6 linguri de zahar 9 linguri de nuca macinata 3 linguri faina Se face blatul pentru cele 3 foi. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , si se amesteca. La final se adauga faina . Se pune foaie de copt in tava(20x30), se pune o treime din blat si se da la cuptor 20-25 min, la foc potrivit. Blatul ramas se pune la frigider pana se coace foaia. Cand este coapta foaie se pune pe gratar la racit. CREMA: 6 galbenusuri esenta de vanilie 6 linguri zahar 2 linguri lapte 200 ml frisca lichida Galbenusurile , esenta de vanilie si zaharul se amesteca incet fara sa faca spuma. Se adauga laptele , se omogenizeaza si se pune pe abur.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. Se bate frisca. Cand crema este rece se amesteca cu frisca batuta.   ORNAT: nuca macinata Se asambleaza in felul urmator, foaie, crema, foaie, crema, foaie crema si ornam cu nuca macinata. ILEANA CAK...

Piure de cartofi cu cotlet de porc

Image
INGREDIENTE 2 felii cotlet de porc sare piper Cotletul se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe tigaie de teflon la rumenit. PIURE: 2 cartofi apa sare 1 lingurita unt 1 lingura smantana Cartofii se curata , se taie cubulete , se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti cartofii, se scurg de apa, si se mixeaza. Se adauga untul , se sareaza , se mixeaza sa se incorporeze untul. la final se adauga smantana si se omogenizeaza din nou. POFTA BUNAAAAAAAAAA!!!

Cotlet de porc cu iaurt, usturoi verde si marar

Image
INGREDIENTE 2 felii cotlet de porc sare piper praf de usturoi Cotletul de porc se condimenteaza cu sare piper si praf de usturoi. Se pune la prajit in tigaie de teflon 4-5 min, pe fiecare parte, pana se rumeneste usor. SOS: 4 linguri de iaurt un fir de usturoi verde marar sare Iaurtul se amesteca cu usturoiul tocat, se pune sare si marar. POFTA BUNA!!

Cartofi cu cotlet de porc si salata

Image
CARTOFI CU COTLET DE PORC SI SALATA INGREDIENTE 4 cartofi potriviti 4 felii de cotlet de porc sare piper praf de usturoi 2 rosii 3 fire de ceapa verde ulei Cartofii se curata, se taie si se spala . Se pune uliul la incins si se prajesc, apoi se scot pe farfurie. Cotletul de porc se condimenteaza cu sare, piper si praf de usturoi. Se unge o tigaie cu ulei si se pune cotletul de porc , se lasa 4-5 min pe fiecare parte Rosiile si ceapa verde se taie felii, se pune sare si putin ulei . POFTA BUNA!!!

Rulouri de pui cu sunca si cascaval

Image
INGREDIENTE 1 piept si jumatate de pui 100 gr cascaval 100 gr sunca 2 catei de usturoi 200 ml iaurt sare piper usturoi praf Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper si usturoi praf. Se pun felii de sunca si cascaval si se ruleaza strans. Se pun pe tigaia grill incinsa. Cateii de usturoi se piseaza , se condimenteaza cu sare si se adauga iaurtul.

Chiftelute de pui cu iaurt

Image
INGREDIENTE 100-150 gr carne tocata de pui 1 ou sare piper 2 linguri de iaurt 1 catel de usturoi Carnea se amesteca cu oul, se condimenteaza cu sare si piper , se formeaza chiftelute si se pun pe tigaie grill, Cand sunt gata se pun pe farfurie. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu iaurtul si se sareaza , se pune langa chiftelute.

Ficat de pui cu iaurt

Image
INGREDIENTE 500 gr ficat de pui 200 ml iaurt sare apa Ficatul de pui se spala bine si se pune in apa la fiert 20-30 min. Cand este fiert se scurge apa de pe el , se adauga iaurtul si sarea si se mai lasa la foc 5-10 min.