Posts

Ardei umpluti cu sos

Image
INGREDIENTE: 200 gr carne tocata de porc 4 ardei 2 linguri pasta de rosii 1 ceapa 2 linguri orez 1 ou sare piper marar ulei apa Ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu ulei , se adauga 1 lingura de pasta de rosii si se condimenteaza cu sare, marar si piper. Carnea se pune in castron , se dauga ceapa , se pune oul si orezul. Ardeii se umplu si se pun in cratita cu o lingura de pasta de rosii si apa cat sa ii acopere. Se lasa la fiert la foc mic o ora. SOSUL: zeama de pe ardei ulei 1 lingura faina 1 lingura pasta de rosii sare piper zahar Se ia apa de pe ardei intr-o cana. In tigaie se pune ulei la incins , se pune o lingura de faina, o lingura de pasta de rosii si zeama de la ardei . Se da in clocot si se condimenteaza, cu sare, piper si zahar, apoi se pun ardeii in sos.

Ratatouille

Image
INGREDIENTE 1 vanata 1 dovlecel 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ceapa mare 4 catei de usturoi 5-6 rosii 1 lingura ulei de masline sare piper ierburi de Provence Pregatim sosul: Ceapa si usturoiul se toaca. Se pun la calit in tigaie cu uleiul de masline. Rosiile se decojesc de coaja si se taie bucati.Se pun peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence si se mai lasa la fiert pana cand sosul se leaga. Dovlecelul , vanata si ardeii se taie rondele si se aseaza in tava de yena, incepand cu vanata , in felul urmator, o felie de vanata, una de dovlecel,ardei rosu , ardei galben. Se adauga sosul de rosii , se acopera cu capac si se da la cuptor 20-30 min, la foc potrivit.

Vinete pentru iarna

Image
INGREDIENTE  15 kg de vinete Vinetele se coc. Se curata de coaja si se lasa la scurs Se toaca . Se pun in punga si se pun la congelator. Am pus cate 2-3 vinete in punga in functie de marimea vinetelor.

Prajitura cu Nessquik

Image
BLAT 4 oua 2 linguri apa 2 linguri ulei 4 linguri zahar 4 linguri faina 1 lingurita praf de copt Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30), cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min, Se scoate si se lasa la racit pe gratar. CREMA 300 ml lapte 3 linguri amidon 3 linguri zahar 2 linguri nessqiuk 200 ml frisca lichida 300 ml lapte se pune la fiert cu zaharul, cand este cald se adauga nessquik-ul . Amidonul se dizolva cu restul de lapte si se toarna peste laptele de pe foc cand clocoteste, se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit , Frisca se bate si se incorporeaza in crema rece. SIROP: 150 ml apa 1 lingura zahar esenta de rom Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se amesteca cu esnta de rom si se lasa la racit. DECOR 150 ml frisca ba...

Tort "LIMUZINA"

Image
BLAT 6 oua 3 linguri apa 1 praf de sare 6 linguri zahar 3 linguri ulei 6 linguri faina 1 praf de copt Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava(20x30), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 40-45 min. Se scoate pe gratar si se lasa la racit. CREMA 500 ml lapte 5 linguri zahar 5 linguri amidon 3 linguri nessquik 250 ml frisca lichida 400 ml lapte , cu zaharul se pun pe foc , cand este cald se adauga nessquik-ul . Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand clocoteste laptele de pe foc se toarna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate. Se incorporeaza frisca in crema rece. SIROP: 200 ml apa 2 linguri zahar esenta de rom Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul , se adauga esenta de rom si se lasa la racit. CREMA DE UNT: 200 gr unt 150 gr zaar pudra esenta...