TORT PIAN Tortul este realizat din pandispan de cacao, rulada de vanilie cu crema de ciocolata si nuci, glazurat cu ciocolata. Pornind de la reteta AMALIEI am re alizat tortul pian. BLAT: 5 oua 5 linguri de zahar 5 linguri de nuca macinata 2 linguri cacao 3 linguri de faina 1 praf de cop t Albusurile batute spuma, se adauga zaharul , se bate bine pana devine o bezea lucioasa, se adauga galbenusurile , nuca macinata iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se coace in tava cu diametrul de 28 cm , la foc potrivit 30-35 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar. R ULADA: 5 oua 4 linguri de zahar pudra 1 lingura ulei 2 linguri apa calda 4 linguri faina 1 praf de copt Se mixeaza ou ale cu zaharul pudra, se adauga, apa , uleiul iar apoi se incorporeaza f aina amestecata cu praful de copt. Se coace in tava mare (30x40), la foc portivit cam 25- 50 min. ...