Posts

Tort cu crema de vanilie

Image
TORT CU CREMA DE VANILIE Pandispan cu caco si crema de vanilie, imbracat in frisca  

Tort cu crema de castane

Image
Tort din pandispan cu cacao, cu crema de castane, imbracat in frisca Blat 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri cacao 1 praf de copt Crema 300 grame pireu de castane 3 galbenusuri 100 gr zahar 240 gr lapte esenta de rom.. Eu am separat albusurile de galbenusui si din cele 6 galbenusuri am oprit 3 la crema.Deci am facut blatul de tort..am batut albusurile spuma..am pus zaharul..galbenusurile ..iar apoi am pus faina si am amestecat cu lingura de lemn..cacao si praf de copt ..si l-am pus in tava , in care am pus hartie de copt.Se lasa cam 20 - 40 de minute ...depinde de cuptor Crema Am pus laptele la fiert cu zaharul ..cand a inceput sa clocoteasca l-am turnat peste galbenuse..iar apoi le-am pus pe foc mic...pana se ingroasa.. Se ia de pe foc si se lasa la racit ,cand s-a racit se amesteca cu pireul de castane ..pe rand..cate 2 linguri de crema..se amesteca bine ..apoi iar punem crema ..pana terminam ..se adauga esenta de rom.

Tarta cu fructe si bezea

Image
 

Tort "Kitty"

Image
Este un diplomat simplu !! BLAT: piscoturi inmuiate in siropopul de la cocktail-ul de fructe CREMA 400 gr, iaurt fructele  500ml frisca  10 linguri zahar 3 pliculete de gelatina. Iaurtul se mixeaza bine cu zaharul. Frisca se bate spuma. Gelatina se hidrateaza conform instructiunilor de pe ambalaj. Se adauga gelatina in compozitia de iaurt , se omogenizeaza, se adauga frisca batuta , se incorporeaza si ea , la final se adauga fructele. Piscoturile se inmoaie si se pun in tava rotunda cu pereti detasabili de 28 cm .  Se pune crema de iaurt cu fructe, iar deasupra se pune inca un rand de piscoturi  inmuiate. Se da la frigider 2 ore. Se imbraca in pasta de zahar. Reteta de pasta o avesti aici  PASTA DE ZAHAR

Tort"Pian"

Image
TORT PIAN Tortul este realizat din pandispan de cacao, rulada de vanilie cu crema de ciocolata si nuci, glazurat cu ciocolata. Pornind de la reteta AMALIEI am re alizat  tortul pian.   BLAT: 5 oua  5 linguri de zahar  5 linguri de nuca macinata 2 linguri cacao 3 linguri de faina  1 praf de cop t   Albusurile batute spuma, se adauga zaharul , se bate bine pana devine o bezea lucioasa, se adauga galbenusurile , nuca macinata iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se coace in tava cu diametrul de 28 cm , la foc potrivit 30-35 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar. R ULADA: 5 oua 4 linguri de zahar pudra 1 lingura ulei  2 linguri apa calda 4 linguri faina     1 praf de copt   Se mixeaza ou ale cu zaharul pudra, se adauga, apa , uleiul iar apoi se incorporeaza f aina amestecata cu praful de copt. Se coace in tava mare (30x40), la foc portivit cam 25- 50 min. ...

INTRODUCERE

Buna ziua !! Ma numesc Andreea , si am decis sa postez prajituri,torturi si mancaruri facute de mine!!   Toata treaba a inceput de can d am fost mica, prin generala cand o vecina de a mea imi facea torturile pentru ziua mea. De atunci incet incet am invatat sa fac prajituri , iar mai tarziu torturi. Am decis sa imi fac acest blog tot impinsa de la spate de catre prietenii care ma cunosc si stiu ce realizez, asa ca le multumesc si va multumesc si voua pentru vizualizare!