Posts

Tort Crocodil

Image
Tort fioros de gustos  facut din pandispan cu caco si mousse de ciocolata alba, ornat cu pasta de zahar. Pentru ca tot am folosit pasta de zahar o sa va las si reteta care o folosesc eu . BLAT  4 oua 4 linguri de zahar 3 linguri de faina 2 linguri ulei  1 lingura cacao jumate plic praf de copt Am batut albusele spuma, am adaugat zaharul, am adaugat galbenusele frecate cu ulei ca la maioneza si faina cu praful de copt si cacaoa cernute. Am dat la cuptor in tava dreptunghiulara. MOUSSE DE CIOCOLATA 200 gr ciocolata alba 100 ml frisca lichida 100 ml frisca batuta. Se pune frisca pe abur pana devine fierbinte , se adauga ciocolata rasa, se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se pune la fiert pe foc cateva minute (3-4 min.) Se lasa la rece, cand este cere se amesteca cu frisca batuta .  PASTA DE ZAHAR 60 ml apa 5 gr. gelatina 2 linguri miere 50 gr amidon 50 gr ulei de palmier .   zahar pudra 500-600 ...

Tort cu mousse de ciocolata si visine

Image
BLAT: 8 oua 8 linguri zahar     8 linguri faina  4 linguri de ulei 1 praf de copt Se bat albusele spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa, Se adauga galbenusele frecate cu ulei, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava si se da la copt.Se lasa la racit si se taie in doua(adica 2 taieturi) CREMA     200 gr ciocolata neagra   200 ml frisca   150 ml frisca batuta  o punga congelata de visine(400gr) Visinile se pun la scurs. Se pune frisca pe abur pana devine fierbinte , se adauga ciocolata rasa, se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se pune la fiert pe foc cateva minute (3-4 min.) Se lasa la rece, cand este rece se amesteca cu visinile apoi se amesteca cu frisca batuta . SIROP 200 ml apa , 2 linguri zahar, esenta de rom  Se pune apa la fiert cu zaharul pana se topese, se adauga esenta de rom si se lasa la racit. GLAZURA(GANACHE DE...

Brownies-Negrese

Image
BLAT 4 oua  6 linguri zahar 150 gr margarina(unt) 3 linguri cacao  250 ml iaurt 8 linguri faina  1 praf de copt Ouale se bat bine cu zaharul , apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza, apoi se adauga iaurtul. Separat se amesteca faina cu praful de copt si cacao. Se toarna peste compozitia de oua , se omogenizeaza si se da la cuptor, la foc potrivit 40-50 min. Am folosit tava(20x30) tapetata cu hartie de copt . Se lasa sa se raceasca si se taie bucati. GLAZURA 100 gr ciocolata neagra amaruie 100 ml frisca licida Ciocolata rupta bucatele cu frisca se pune la foc mic pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit 2-3 min si se pune peste bucatile taiate de blat . ORNAT Frisca

Tort Tweety

Image
BLAT: 8 oua 8 linguri zahar     8 linguri faina 1 praf de copt Se bat albusele spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa, Se adauga galbenusele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava si se da la copt. CREMA   150 gr ciocolata neagra 150 ml frisca   100ml frisca batuta Se pune frisca pe abur pana devine fierbinte , se adauga ciocolata rasa, se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se pune la fiert pe foc cateva minute (3-4 min.) Se lasa la rece, cand este cere se amesteca cu frisca batuta . SIROP 200 ml apa , 2 linguri zahar, esenta de rom  Se pune apa la fiert cu zaharul pana se topese, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Ciuperci umplute

Image
Dragilor astazi am avut un chef mare de ciuperci, de aceea am facut niste ciuperci umplute si dressing de iaurt si marar. Au iesit tare GUSTOASE!! Nu ezitati sa faceti :) INGREDIENTE 4 ciuperci  jumate de telina 2 fire de ceapa verde jumate de ardei rosu  Se curata ciupercile. Se toata coditele , ceapa verde, ardeiul si telina, se pun la fiert pana se inmoaie. Cand sunt moi se paseaza(eu le-am pasat cu furculita nu foarte tare), se condimenteaza , se umplu ciupercile si se dau la cuptor. Cand sunt gata se face dressing de iaurt cu marar. Pofta buna!!

Negrese fara faina

Image
BLAT 2 oua 1 lingura de zahar brun 1 lingura de ulei  4 linguri mac  2 linguri iaurt  Se bat albusele spuma, se adauga zaharul . Separat se amesteca galbenusele cu uleiul si iaurtul.Se toarna peste albusele batute , iar la final se adauga macul. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt(am folosit tava patrata de 20x20) si se da la cuptor. Se scoate si se taie blatul bucati. GLAZURA  30 gr ciocolata amaruie 1-2 linguri de frisca lichida  Se pun pe foc mic pana se omogenizeaza si se toarna peste bucatile de blat taiate. Ornat  Frisca batuta  

Briose cu ton

Image
INGREDIENTE O conserva de ton in suc propriu(stoarsa) 4 linguri de branza de vaci  1 ou  sare ceapa verde ardei rosu  marar Se amesteca tonul cu branza si oul, se condimenteaza cu sare, se pune compozitia in forme si se da la cuptor.( POZA 2 ) Mai departe in compozitia ramasa se adauga ceapa, ardeiul(tocate)si mararul  , se pune compozitia in forme si se da la cuptor( POZA 1 )