Tort cu mousse de ciocolata si visine
BLAT:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
4 linguri de ulei
1 praf de copt
Se bat albusele
spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa, Se
adauga galbenusele frecate cu ulei, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se
pune in tava si se da la copt.Se lasa la racit si se taie in doua(adica 2 taieturi)
CREMA
200 gr ciocolata neagra
200 ml frisca
150 ml frisca batuta
o punga congelata de visine(400gr)
Visinile se pun la scurs.
Se pune frisca
pe abur pana devine fierbinte , se adauga ciocolata rasa, se amesteca
pana se omogenizeaza. Apoi se pune la fiert pe foc cateva minute (3-4
min.) Se lasa la rece, cand este rece se amesteca cu visinile apoi se amesteca cu frisca batuta .
SIROP
200 ml apa , 2 linguri zahar, esenta de rom
Se pune apa la fiert cu zaharul pana se topese, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
GLAZURA(GANACHE DE CIOCOLATA)
200 gr ciocolata neagra
200 ml frisca
Se pune frisca
pe abur pana devine fierbinte , se adauga ciocolata rasa, se amesteca
pana se omogenizeaza. Apoi se pune la fiert pe foc cateva minute (3-4
min.) Se lasa la rece cateva ore , apoi se bate cu mixerul.
DECOR
Royal Incing(glazura regala)