BLAT :
8 oua
4 linguri apa
un praf de sare
4 linguri ulei
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 praf de copt
Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul
si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei
si la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava(36x23) cu hartie de copt , se da lacuptorul preincalzit la foc potrivit 40-45 min.
Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
SIROP:
300 ml apa
3 linguri zahar
esenta de rom
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom , se lasa la racit.
CREMA:
400 ml lapte
4 linguri amidon
5 linguri de zahar
esenta de vanilie
400 ml frisca
300 ml lapte cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc, amidonul cu 100 ml lapte se dizolva . Cand laptele clocoteste se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa.
Se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta.
ORNAT :
500 ml frisca
Frisca batuta
Asamblare
Blatul se taie in forma de Kitty ,
apoi se fac doua taieturi .
O parte din blat de insiropreaza
se pune jumatate de crema,
apoi blat insitopat , crema si iarasi blat insiropat
Se orneaza cu frisca!
Comments
Post a Comment
THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!