KiTTY -Tort cu crema de vanilie si frisca



BLAT :
8 oua
4 linguri apa
un praf de sare
4 linguri ulei
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 praf de copt


Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul



si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei



si la final faina amestecata cu praful de copt.



Se pune in tava(36x23) cu hartie de copt , se da lacuptorul preincalzit la foc potrivit 40-45 min.



Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

SIROP:
300 ml apa
3 linguri zahar
esenta de rom

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom , se lasa la racit.

CREMA:
400 ml lapte
4 linguri amidon
5 linguri de zahar
esenta de vanilie
400 ml frisca

300 ml lapte cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc, amidonul cu 100 ml lapte se dizolva . Cand laptele clocoteste se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa.



Se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta.




ORNAT :
500 ml frisca


Frisca batuta



Asamblare

Blatul se taie in forma de Kitty ,



apoi se fac doua taieturi .
O parte din blat de insiropreaza



se pune jumatate de crema,



apoi blat insitopat , crema si iarasi blat insiropat



Se orneaza cu frisca!

Comments

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs