Prajitura cu mousse de visine


BLAT:
4 oua
2 linguri de apa
2 linguri ulei
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingurita de praf de copt

Albusurile cu apa si praful de sare , se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea.

Se adauga galbenusuril frecate cu ulei ,

iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la foc potrivit 40-45 min.

Se scoate pe gratar la racit.


CREMA:

300 gr visine
400 linguri zahar
250 ml frisca lichida
1 plic gelatina

Visinile fara sambure se pun cu zahar pe foc , pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit si se pun la scurs.

Frisca se bate .

Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Visinile se pun in caston si se piseasa cu blender-ul.

Se incorporeaza in frisca si se adauga gelatina.


SIROP:
Siropul de la visine

GLAZURA:
100 gr ciocolata
100 ml frisca

Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pun pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.

DECOR:
Ciocolata alba

Blatul se taie in doua, se pune o parte de blat pe platou si se insiropeaza,

se pune crema ,

partea cealalta de blat insiropata,

se grazureaza si se orneaza cu ciocolata alba.



Comments

  1. Imi place mult aceasta prajitura, mai ales ca este cu crema de visine...Seara faina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca iti place Rocsy!! Seara frumoasa si tie , te pup!!

      Delete

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs