Carrot Cake Fara Zahar si Fara Gluten-Carrot Cake Sugar Free and Gluten Free
Dragilor dupa cum am mai spus in postarile anterioare, am diabetici in familie si incerc sa fac ceva dulce sa poata gusta si ei .
De aceea m-am gandit la o prajitura cu morcovi fara zahar , adica am folosit xilitol, si fara gluten, am folosit faina de migdale.
Voi incerca sa folosesc stevie, din cate am inteles este cea mai recomandata.
Desi cand spui fara zahar si fara gluten , lumea are reactii, nu tocmai placute :)), dar este foarte buna prajitura, a fost ceruta in fiecare saptamana, a fost un succes.
Haideti sa va spun ce am folosit .
INGREDIENTE BLAT:
300gr faina de migdale
6 linguri xilitol
esenta de vanilie
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
3 oua
90ml lapte
90 ml ulei
1 lingurita scortisoara
300 gr morcovi rasi pe razatoarea fina
CREMA:
300 ml frisca lichida
200 gr crema de branza
3 linguri xilitol
esenta de vanilie
DECOR:
Nuci taiate
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Toate ingredientele se pun in bolul mixerului, mai putin morcovii, acestia ii punem la final.
Mixam bine toate ingredientele iar la final adaugam morcovii si amestecam cu o spatula pana se incorporeaza.
Intr-o tava de 25x35 punem hartie de copt si turnam compozitia. Coacem timp de 30-35 min in cuptorul preincalzit la 170 de grade, sau pana incepe sa se rumeneasca deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua.
Crema:
Intr-un bol mixam crema de branza cu xilitol, pana se dizolva .
In Bolul mixerului punem frisca si esenta de vanilie si mixam pana incepe sa se ingroase putin, adaugam apoi compozitia de branza si mai mixam pana se ingroasa mai tare putin, trebuie sa avem grija sa nu mixam prea mult.
Asamblare:
Punem o parte din blat pe o tava, jumatate din crema, cealalta jumatate de blat si cealalta jumatate de crema.
Decoram cu nuca tocata.
POFTA BUNA!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!