Tort cu crema de vanilie si alune

Dragii mei astazi va prezint un tort facut de Sf. Andrei , pe care n-am apucat pana acum sa vi-l descriu.

Acest tort este bun si de sarbatori , este cu crema de vanilie si alune.
"Tort cu crema de vanilie si alune
Are un gust de minune!"

Portii: 18
Timp de pregatire: 30 min
Timp de coacere: 30 -40 min.
Timp total : 2 hr 


BLAT
6 oua
un praf de sare
3 linguri ulei 
6 linguri zahar
2 linguri cacao Dr. Oetker
4 linguri faina
un plic praf de copt Dr. Oetker


CREMA
625 ml lapte
6 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
6 linguri amidon Gustin( Dr.Oetker)
300 ml frisca

150 gr alune fara sare

SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar 
esenta de rom Dr.Oetker


GLAZURA:
150 gr ciocolata
25 gr unt 
100 ml frisca lichida.

200 ml frisca lichida batuta.

MOD DE PREPARARE
Incepe cu blatul: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema: Alunele se maruntesc. 500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema. La final adaugam si alunele.
Siropul: Eu l-am facut simplu , se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.
Glazura:Ciocolata se rupe bucati, se adauga untul si frisca lichida, se pun pe abur sau pe foc mic pana se omogenizeaza si se lasa la racorit. Se bate si frisca.
Asamblare: Blatul se taie in 3 (2 taieturi), se insiropeaza fiecare parte. O felie de blat se pune pe platou si se pune crema 1/3, apoi cealalta parte de blat,crema , iar blat si cu crema ramasa imbracam si tortul. Se imbraca apoi marginile in frisca si se ridica putin , apoi glazuram.

POFTA BUNA!!

Comments

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs