Tort Snickers

Tort Snikers, o bunatate de tort facut cu drag pentru ziua prietenei mele Anca..
"Bezea de nuca,
Crema caramel cu alune
O bunatate..
Va pot spune ! "

BLAT:
6 albusuri
6 linguri zahar
4 linguri nuca
2 linguri faina
un plic praf de copt Dr.Oetker

GLAZURA ALBA:
200 gr ciocolata alba
100 ml frisca lichida

CREMA:
12 linguri zahar
6 galbenusuri
250 gr unt 
400 gr alune

GLAZURA:
200 gr ciocolata neagra
75-100 ml frisca lichida

MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga nuca , se amesteca, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava(25x35 cm) cu hartie de copt, se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min(pana se rumeneste putin).Se scoate si se lasa la racit.
Glazura alba: ciocolata alba rupta bucati cu frisca lichida se pun pe abur pana se omogenizeaza si se pune peste blatul rece si se da la frigider pana facem crema si se raceste.
Crema: 10 linguri de zahar se caramelizeaza, se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se adauga galbenusurile amestecate cu 2 linguri de zahar si alunele maruntite (sau intregi). Se lasa la fiert amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se pune peste blatul cu ciocolata alba si se da la frigider pana facem glazura neagra.
Glazura neagra: Ciocolata neagra rupta bucati si frisca lichida se pun pe abur pana se omogenizeaza. Se pune peste crema si se da la frigider.



Comments

  1. Nu am manct niciodata tort sau prajitura snickers pregatite in casa. Imi imaginez ce bunatate este. Week-end placut!

    ReplyDelete
  2. Multumesc dragelor!! Rocsy este super!!
    Didi , multumesc!!
    Dia foarte bun, asa au spus cei ce au mancat! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs