Tort de bezea

Tort de bezea, tort de bezea, tort de bezea, astazi toata lumea face tort de bezea :))

Astazi este la moda tortul de bezea, va spun drept ca este un tort foarte bun care ne place tare mult, indiferent daca este bezea simpla sau mai ales cu nuca.

Portii:6 
Timp total : 1hr  30 min

BEZEA:
3 albusuri
150 gr zahar pudra
un praf de sare

CREMA:
300 ml lapte
3 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
3 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
150 ml frisca lichida
30 gr ciocolata

DECOR
100 ml frisca lichida batuta

MOD DE PREPARARE
Incepem cu bezeaua. In primul rand trebuie ca toate ustensilele sa fie uscate.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare , pana cand putem intoarce castronul, iar albusurile nu cad.Acum adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Vom mixa pana cand albusurile sunt la fel de ferme ca si inainte de a adauga zaharul.
Punem foaie de copt intr-o forma de chec, turnam bezeaua si dam la cuptorul preincalzit  45-50 min la 150 grade.Vom obtine o bezea crocanta la exterior si pufoasa in interior.
In  timp ce se coace bezeaua , vom pregati crema..
Punem la fiert 200 ml lapte cu zahar si esenta de vanilie, iar cu  cele 100 ml lapte ramase dizolvam amidonul. Cand laptele clocoteste, turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa si lasam la racit.
Cand s-a racit amestecam crema fiarta  cu frisca batuta. In continuare topim ciocolata si luam cateva linguri de crema , in care incorporam ciocolata.
ASAMBLARE
Incepem asamblarea tortului..
Punem bezeaua, apoi crema de vanilie , crema cu ciocolata si ornam cu frisca si tortul nostru este gata.
POFTA BUNA!!!

Comments

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs