Posts

Maxi Briosa

Image
Cu reteta de la  LAURA SAVA dar personalizata dupa bunul meu plac , am facut o maxi briosa cu ciocolata ca nu am avut hartiute de briose :) RETETA MEA:  150 gr faina(cam 8 linguri cu varf),  1 lingura cacao,  100 gr ciocolata 3 linguri de ulei  jumate de praf de copt 6 linguri de zahar 1 ou 150 ml iaurt GLAZURA : cam 70 de gr ciocolata neagra (2 bucati menaj)+3 linguri frisca lichida. cam 30 gr ciocolata alba(1 bucata menaj)+1 lingura de frisca lichida Ciocolata alba rasa deasupra. Am respectat modul de preparare al Laurei din reteta de mai sus. Cicolata si frisca le-am topit pe abur si le-am turnat peste briosa Cam asa a iesit .   Am intors invers briosa si am glazurat-o.

Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti

Image
Dupa cum am spus si ieri am refacut aceasta prajitura doar ca un pic schimbata :D, ca asa imi place mie sa schimb , sa nu fie monotonie :D  Blat:    6 oua,  2 linguri de apa,    8 linguri zahar,   4 linguri nuca de cocos, 4 linguri mac, 8 linguri faina,  1 praf de copt Am batut albusele spuma, am adaugat zaharul ,am batut bine , am adaugat galbenusurile apoi am adaugat, macul, nuca de cocos, si faina amestecata cu praful de copt. Am dat la cuptor la foc potrivit 30-40 min. SIROP: 2 linguri de zahar, 200 ml apa, esenta de rom  CREMA : 2 linguri amidon(faina), 4 linguri de zahar, estenta de vanilie, 200 ml lapte si 150-200 ml frisca lichida. Am amestecat faina , amidonul, zaharul si esenta de vanilie, am pus treptat laptele si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat. Le-am lasat la racit si am amestecat cu frisca batuta. Mai avem nevoie de 3 pachete de biscuiti piknic, eu am pus si de cacao si de vanilie. Se...

Diplomat de mere- Apple cake

Image
Astazi am facut un dulce usor , cu ce am avut prin casa, si am decisa sa fac un diplomat din mere. Inspirandu-ma din reteta Violetei BLAT:   2 oua,  2 linguri de zahar,  2 linguri de faina,  un varf de cutit de bicarbonat (nu am avut praf de copt :D). Voi puneti o lingurita de praf de copt. CREMA:  4 mere  4 linguri de zahar,  scortisoara,  1 plic de gelatina,  200 ml frisca. Am curatat merele, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu zaharul si scortisoara, am pus apa doar cat sa le acopere. Cand s-au inmuiat le-am lasat sa se raceasca le-am scurs si le-am facut pireu cu blender-ul. Am pastrat din sirop pentru insiroparea blatului.  Am facut blatul si l-am pus in forma unsa (diametru de 24) Am lasat blatul la racit ,  Am pus gelatina cu apa si am lasat-o vreo 10 minute , apoi am pus-o la dizolvat si am turnat-o in pireul de mere. Am omogenizat bine. Frisca se ba...

Prajitura"Metrou"

Image
PRAJITURA METROU Aceasta am facut-o astazi la cererea sotului :) Si cam asa arata in sectiune Am sa va postez si reteta originala si cea facuta de mine. Mie imi place sa personalizez retetele :) RETETA ORIGINALA   Blat galben : 4 oua, 260g zahar, 260g faina, 10 linguri apa calda, 7 linguri ulei, 1 plic praf de copt Blat negru : 4 oua, 260 g zahar, 260 g faina (minus 4 linguri), 10 linguri apa calda, 7 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 4 linguri cacao Galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga pe rand apa calda, uleiul, faina cu praful de copt, cernuta si turnata in ploaie. La urma se amesteca si albusurile batute spuma cu zeama de lamaie si cealalta jumatate de zahar (incorporate prin rasturnare). La blatul negru se adauga odata cu faina si cacao. Se coc cele 2 blaturi in tavi de chec. Crema : 300ml lapte, 5 linguri faina, vanilie, 300g unt, 300g zahar pudra. Se fierbe laptele cu faina si vanilia. Se ...

Tort 30!

Image
TORT 30! Acesta este tortul facut ieri, pandispan simplu mov,cu crema chantilly roz Blat: 8 oua 8 linguri de zahar 4 linguri de ulei 8 linguri de faina 1 praf de copt Am batut albusele spuma, am adaugat zaharul, am adaugat galbenusele frecate cu ulei ca la maioneza si faina cu praful de copt cernute. Am dat la cuptor in tava unsa cu unt. Crema:   2 galbenuse 4 linguri de zahar  2 linguri de amidon(faina) 200 ml lapte estenta de vanilie cam 100-150 ml frisca(am pus cam la ochi ca am avut cute mare de 1 l) Am frecat galbenusele cu zaharul si esnta de vanilie , am adaugat amidonul(faina), laptele treptat si am pus la fiert pana s-au ingrosat. Am lasat la racit, apoi am amestecat cu frisca batauta. Sirop:  3 linguri zahar, 150 ml apa si esnta de rom le-am clocotit si am lasat la racit  Blatul l-am taiat in doua , l-am insiropat si am umplut cu crema si deasupra cum se vede este pasta de zahat. ...

Prajitura"Snickers"

Image
BLAT 6 albusuri  6 ling zahar 4 linguri nuca macinata 2 linguri faina 1 lingurita praf de copt. MAi avem nevoie de 200 gr ciocolata alba rasa. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul , se mixeaza pana devine ca o bezea, se pune nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (25x30), se da la cuptor la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se scoate si se pune imediat ciocolata alba rasa. CREMA 6 galbenusuri  6 linguri zahar 250 gr unt 2 linguri apa 250 gr bucati de nuca Nuca se prajeste pe hartie de copt 3-4 min. Se freaca galbenusurile cu 4 ling de zahar pana devin spuma. Resul de zahar se caramelizeaza si se stinge cu apa si se adauga untul. Se fierbe la foc mic 2 min, dupa care se adauga galbenusurile, se amesteca continuu si se adauga nuca prajita. Se lasa pe foc pana se  ingroasa (2-3 min), se lasa la racorit si se toarna peste blatul cu ciocolata alba. GLAZURA 100 gr ciocol...

Piersici

Image
ALUAT: 3 oua o cana de zahar o cana de ulei coaja de lamaie esenta de vanilie faina cat cuprinde praf de copt Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul putin cate putin,apoi se adauga coaja de lamaie,vanilia, praful de copt si faina. Se framanta, se fac bobite se pun in tava si se dau la cuptor. Cand sunt reci se scobesc in mijloc. UMPLUTURA: Faramitele se amesteca cu dulceata cat sa nu fie nici prea moale nici prea tare. Se dau prin sirop facut din apa zahar si esenta de rom . Eu le-am dat cu un pic de colorant, apoi le-am tavalit prin zahar.  PEACHES DOUGH 3 eggs a cup of sugar a cup of oil lemon peel vanilla essence flour as much as we need baking powder 5 gr Mix eggs with sugar, add oil little by little , then add lemon zest , vanilla , baking powder and flour . Knead and make little balls, the balls are put in the pan and bake  for 25-30 min. When they are baked  let them cool and hollow in the middle. FILLING : ...