Diplomat de mere- Apple cake
Astazi am facut un dulce usor , cu ce am avut prin casa, si am decisa sa fac un diplomat din mere.
Inspirandu-ma din reteta Violetei
BLAT:
2 oua,
2 linguri de zahar,
2 linguri de faina,
un varf de cutit de bicarbonat (nu am avut praf de copt :D). Voi puneti o lingurita de praf de copt.
2 oua,
2 linguri de zahar,
2 linguri de faina,
un varf de cutit de bicarbonat (nu am avut praf de copt :D). Voi puneti o lingurita de praf de copt.
CREMA:
4 mere
4 linguri de zahar,
scortisoara,
1 plic de gelatina,
200 ml frisca.
4 mere
4 linguri de zahar,
scortisoara,
1 plic de gelatina,
200 ml frisca.
Am curatat merele, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu zaharul si scortisoara, am pus apa doar cat sa le acopere.
Cand s-au inmuiat le-am lasat sa se raceasca le-am scurs si le-am facut pireu cu blender-ul. Am pastrat din sirop pentru insiroparea blatului.
Am facut blatul si l-am pus in forma unsa (diametru de 24)
Am lasat blatul la racit ,
Am pus gelatina cu apa si am lasat-o vreo 10 minute , apoi am pus-o la dizolvat si am turnat-o in pireul de mere. Am omogenizat bine.
Frisca se bate in alt castron.
Am pus in forma detasabila blatul, l-am insiropat cu siropul de la mere, am pus pireul de mere
Apoi am pus frisca batuta si am dat la frigider vreo 2 ore.
Cam asa arata la final
Deasupra am ras ciocolata alba si neagra .
Pofta Buna!!