Tuesday, 25 March 2014

Amandina cu nesquik

Am facut o amandina mai altfel..

Nu stiu daca voua va plac amandinele, dar noua cu siguranta da :).

Portii: 16
Timp total : 2 hr

BLAT:
5 oua
un praf de sare
2 linguri ulei 
5 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingura cacao
un praf de copt Dr.Oetker

CREMA: 
500 ml lapte
5 linguri de zahar
5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
5 linguri nesquik
250 ml frisca lichida.

SIROP:
un cappucino de ciocolata
200 ml apa

GLAZURA
100 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida

MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se pune in tava cu hartie de copt(20x30), se da la cuptor la foc potrivit 35-40 min . Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema: 350 ml lapte cu zaharul  se pun pe foc . Cand este cald adaugam nesquik-ul. Amidonul se dizolva in restul de lapte, cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.

Sirop: Se coloceste apa si se toarna plicul de cappuccino si se lasa la racit.

Glazura: Se rupe ciocolata bucati se adauga frisca lichida si se omogenizeaza pe aburi sau la microunde.

ASAMBLARE:
Se taie blatul in doua , se insiropeaza si se pune crema. Se da la frigider 30 min- 1hr. Dupa ce a stat la frigider se face glazura si se glazureaza. Se poate orna cu frisca.

POFTA BUNA!!

2 comments :

  1. Eu nu am desert asa ca iau o prajitura din asta ca stiu ca este tare buna!

    ReplyDelete

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...