Amandina cu nesquik

Am facut o amandina mai altfel..

Nu stiu daca voua va plac amandinele, dar noua cu siguranta da :).

Portii: 16
Timp total : 2 hr

BLAT:
5 oua
un praf de sare
2 linguri ulei 
5 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingura cacao
un praf de copt Dr.Oetker

CREMA: 
500 ml lapte
5 linguri de zahar
5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
5 linguri nesquik
250 ml frisca lichida.

SIROP:
un cappucino de ciocolata
200 ml apa

GLAZURA
100 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida

MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se pune in tava cu hartie de copt(20x30), se da la cuptor la foc potrivit 35-40 min . Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema: 350 ml lapte cu zaharul  se pun pe foc . Cand este cald adaugam nesquik-ul. Amidonul se dizolva in restul de lapte, cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.

Sirop: Se coloceste apa si se toarna plicul de cappuccino si se lasa la racit.

Glazura: Se rupe ciocolata bucati se adauga frisca lichida si se omogenizeaza pe aburi sau la microunde.

ASAMBLARE:
Se taie blatul in doua , se insiropeaza si se pune crema. Se da la frigider 30 min- 1hr. Dupa ce a stat la frigider se face glazura si se glazureaza. Se poate orna cu frisca.

POFTA BUNA!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Postări populare de pe acest blog

Prajitura"Ileana"

Prajitura Alba Ca Zapada- Snow White Cake