Amandina cu nesquik
Am facut o amandina mai altfel..
Nu stiu daca voua va plac amandinele, dar noua cu siguranta da :).
Portii: 16
Timp total : 2 hr
BLAT:
5 oua
un praf de sare
2 linguri ulei
5 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingura cacao
un praf de copt Dr.Oetker
CREMA:
500 ml lapte
5 linguri de zahar
5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
5 linguri nesquik
250 ml frisca lichida.
SIROP:
un cappucino de ciocolata
200 ml apa
GLAZURA
100 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se pune in tava cu hartie de copt(20x30), se da la cuptor la foc potrivit 35-40 min . Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema: 350 ml lapte cu zaharul se pun pe foc . Cand este cald adaugam nesquik-ul. Amidonul se dizolva in restul de lapte, cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.
Sirop: Se coloceste apa si se toarna plicul de cappuccino si se lasa la racit.
Glazura: Se rupe ciocolata bucati se adauga frisca lichida si se omogenizeaza pe aburi sau la microunde.
ASAMBLARE:
Se taie blatul in doua , se insiropeaza si se pune crema. Se da la frigider 30 min- 1hr. Dupa ce a stat la frigider se face glazura si se glazureaza. Se poate orna cu frisca.
POFTA BUNA!!
Nu stiu daca voua va plac amandinele, dar noua cu siguranta da :).
Portii: 16
Timp total : 2 hr
BLAT:
5 oua
un praf de sare
2 linguri ulei
5 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingura cacao
un praf de copt Dr.Oetker
CREMA:
500 ml lapte
5 linguri de zahar
5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
5 linguri nesquik
250 ml frisca lichida.
SIROP:
un cappucino de ciocolata
200 ml apa
GLAZURA
100 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se pune in tava cu hartie de copt(20x30), se da la cuptor la foc potrivit 35-40 min . Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema: 350 ml lapte cu zaharul se pun pe foc . Cand este cald adaugam nesquik-ul. Amidonul se dizolva in restul de lapte, cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.
Sirop: Se coloceste apa si se toarna plicul de cappuccino si se lasa la racit.
Glazura: Se rupe ciocolata bucati se adauga frisca lichida si se omogenizeaza pe aburi sau la microunde.
ASAMBLARE:
Se taie blatul in doua , se insiropeaza si se pune crema. Se da la frigider 30 min- 1hr. Dupa ce a stat la frigider se face glazura si se glazureaza. Se poate orna cu frisca.
POFTA BUNA!!
Eu nu am desert asa ca iau o prajitura din asta ca stiu ca este tare buna!
ReplyDeletearata bine
ReplyDelete