Wednesday, 7 May 2014

Krem a la Krem dubla

Dragii mei tot de Pasti am facut-o . Este prajitura Krem a la crem , doar ca putin schimbata :)

Ce am schimbat la ea ? In loc de Creme Ole de la Dr.Oetker de ciocolata, am pus cacao in blat .

"Prajitura buna buna
Gustoasa si fina! "

Portii: 16
Timp total :1 hr

BLAT:
5 oua 
un praf de sare
5 linguri de zahar
2 linguri de ulei 
3 linguri faina
2 linguri cacao
un plic praf de copt Dr.Oetker

CREMA:
400 ml lapte
400 ml frisca lichida 
2 plicuri de Creme Ole de vanilie de la Dr.Oetker

SIROP:
150 ml apa
1 lingura zahar
esenta de rom Dr.Oetker

GLAZURA:
2 linguri zahar
2 linguri apa
100 gr ciocolata neagra
100 gr unt 
esenta de rom Dr.Oetker.

MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema : Punem intr-un castron inalt laptele cu frisca lichida, peste adaugam plicurile de crema si mixam bine..
Sirop: Se dizolva zaharul  in apa si se adauga esenta de rom
Glazura: Ciocolata o rupem bucati si adaugam celelalte ingrediente. Le punem pe abur sa se omogenizeze si lasam la racorit.
ASAMBLARE: 
Blatul se taie in doua. Insiropam o parte de blat , punem jumatate de crema, cealalta jumatate de blat , crema iar la final glazuram

POFTA BUNA!!!

4 comments :

  1. Wow, ce bine arata! As manca 2-3 bucati asa pe nerasuflate :P Yummy

    ReplyDelete
  2. Minunat arata si sunt sigura si de gustul ei minunat !
    Nota 10 pentru prezentare !
    Te tzuc cu drag !

    ReplyDelete
  3. Sidy multumesc inca o data!! Te Pup!!

    ReplyDelete

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...