Krem a la Krem dubla

Dragii mei tot de Pasti am facut-o . Este prajitura Krem a la crem , doar ca putin schimbata :)

Ce am schimbat la ea ? In loc de Creme Ole de la Dr.Oetker de ciocolata, am pus cacao in blat .

"Prajitura buna buna
Gustoasa si fina! "

Portii: 16
Timp total :1 hr

BLAT:
5 oua 
un praf de sare
5 linguri de zahar
2 linguri de ulei 
3 linguri faina
2 linguri cacao
un plic praf de copt Dr.Oetker

CREMA:
400 ml lapte
400 ml frisca lichida 
2 plicuri de Creme Ole de vanilie de la Dr.Oetker

SIROP:
150 ml apa
1 lingura zahar
esenta de rom Dr.Oetker

GLAZURA:
2 linguri zahar
2 linguri apa
100 gr ciocolata neagra
100 gr unt 
esenta de rom Dr.Oetker.

MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema : Punem intr-un castron inalt laptele cu frisca lichida, peste adaugam plicurile de crema si mixam bine..
Sirop: Se dizolva zaharul  in apa si se adauga esenta de rom
Glazura: Ciocolata o rupem bucati si adaugam celelalte ingrediente. Le punem pe abur sa se omogenizeze si lasam la racorit.
ASAMBLARE: 
Blatul se taie in doua. Insiropam o parte de blat , punem jumatate de crema, cealalta jumatate de blat , crema iar la final glazuram

POFTA BUNA!!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Postări populare de pe acest blog

Prajitura"Ileana"

Prajitura Alba Ca Zapada- Snow White Cake