Prajitura cu mac si nuca de cocos
Blat:
6 oua,
3-4 linguri nuca de cocos,
3-4 linguri mac,6 linguri zahar,
6
linguri faina,
praf de copt.
Crema: budinca de vailie sau frisca
Si mai avem nevoie de biscuiti de vanilie.
Siropul :
400 ml apa
4 linguri zahar
senta de rom
Blat: Se bat albusele spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana
devin ca o bezea, se adauga galbenusele se omogenizeaza. Apoi se adauga
nuca de cocos sii macul , iar la final se adauga faina amestecata cu
praful de copt.
Se pune in tava (20x30) cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 40 min.
Se scoate blatul si se lasa la racit pe gratar , apoi se taie in doua
SIROPUL:
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul iar apoi se adauga esenta de rom si se lasa la racit .
CREMA:
Se prepara conform instrucitunilor de pe ambalaj .
Se insiropeaza partile de blat.
Asamblare:
Blat , budinca de vanilie , apoi se pune un strat de biscuiti
inmuiati in sirop, blat , budinca de vanilie iar deasupra se sune inca
un rand de biscuiti inmuiati in sirop