Tort"Malaga"
TORT MALAGA
Blat dublu (pandispan si bezea), glazurate cu crema de vanilie si nuci taiate si frisca
Blat:
- 3 oua
- 5 linguri de zahar
- 3 ling de ulei
- 5 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3 albusuri
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri de nuca macinata
- 200 ml frisca
- 300 ml lapte
- 3 galbenuse
- 4-5 linguri de faina
- esenta de rom
- 6 linguri de zahar
- 1 plic de gelatina
- 100 de grame de nuci taiate
- 100 de grame de ciocolata
- 3 linguri de frisca lichida
- 5 linguri de apa
- 1 lingura esenta de rom
- 1 lingura de zahar
SE face blatul , se pune in tava unsa, apoi peste blat de pune bezeaua.
Cand este rece se taia blatul in doua pe lungime, se glazureaza si se lasa la racit.
Dupa ce glazura se intareste se trece la asamblarea tortului – pe unul dintre blaturi, peste glazura, se aseaza toata crema.
Se acopera cu celalalt blat cu glazura in jos, catre crema.Se stropeste blatul superior cu siropul obtinut din ingredientele
specificate (eu le-am amestecat la rece) si se orneaza cu frisca batuta(150-200 ml)