Bounty
Pornind de la reteta LAUREI SAVA am realizat prajitura bounty cu mici modificari
BLAT
3 oua
3 linguri zahar
2 linguri de ulei
2linguri de nessquik
3 linguri faina
1/2 praf de copt
CREMA
400ml lapte
4 linguri gris
6 linguri zahar
100 ml frisca lichida
100 gr nuca de cocos
Se pune la fiert laptele cu frisca , grisul si zaharul pana se ingroasa apoi se amesteca cu nuca de cocos si se mai pune pe foc 2-3 min, apoi se pune peste platul insiropat.
SIROP
1 lingura zahar
100 ml lapte
Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu laptele, se lasa pana se topeste zaharul si se insiropeaza blatul.
GLAZURA
100 gr ciocolata neagra
100 gr ciocolata alba
75 ml frisca lichida
Se taie ciocolata bucati se pune frisca, apoi se pun la topit si se pun peste crema.
Se da la frigider