Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe
Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe
BLAT :
4oua
2 linguri de apa
un praf de sare
2 linguri ulei
4 linguri nuca de cocos
4 linguri de faina
1 lingurita praf d copt
Albusele cu apa si praful de sare se bat spuma , apoi se adauga zaharul
Se mixeaza bine pana devine o bezea lucioasa si se adauga galbenusele frecate cu ulei .
Se omogenizeaza bine, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula
Se toarna compoizitia in tava rotunda(26 cm) unsa cu unt
Cand este copt se scoate pe gatar la racit , apoi se taie in doua.
CREMA:
2 cutii de cocktail de fructe de 230 gr
400 ml iaurt
esenta de vanilie
8 linguri de zahar
400 ml frisca lichida
2 plicuri gelatina
120 ml apa
Fructele se pun la scurs, siropul se pastreaza pentru insiroparea blatului , iaurtul se mixeaza cu esenta de vanilie si zaharul. Frisca se bate spuma, gelatine se pune in apa , iar apoi se dizolva pe abur cateva secunde.
Frisca se incorporeaza in iaurt si se omogenizeaza bine
Se adauga fructele si se amesteca
Se pune o parte de blat insiropat in tava in care am copt blatul.
se pune crema
se pune cealalta parte de blat si deasupra se pune 200 ml frisca batuta si nuca de cocos
Se da la frigider 2-3 ore apoi se scoate inelul.