Tort cu nuca si mousee de cicolata
BLAT:
4 oua
2 linguri apa
2 linguri ulei
4 linguri zahar
un praf de sare
4 linguri nuca macinata
4 linguri faina
1 lingurita de praf de copt
2 linguri apa
2 linguri ulei
4 linguri zahar
un praf de sare
4 linguri nuca macinata
4 linguri faina
1 lingurita de praf de copt
Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea.
Apoi se adauga galbenuse le frecat cu ulei.
Se omogenizeaza si se adauga nuca macinata
Iar la final faina amestecat cu praful de copt
Se amesteca bine si se pune in tava de 26 cm diametru , unsa cu unt, se da la cuptor la foc potrivit 35-40 min.
Dupa ce se coace s scoate la racit pe gratar.
CREMA:
150 gr ciocolata amaruie
150 ml frisca lichida
150 ml frisca batuta
Ciocolata se rupe si se amesteca cu 150 ml frisca lichida, se pune la
foc pana se topeste, apoi se lasa la racit si se mai da 30 minute la
frigider. Restul de frisca se bate si se amesteca cu ciocolata topita.
SIROP
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom
Apa cu zaharul se pun la foc, pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.
GLAZURA
200 ml frisca batuta
Se taie blatul in doua se insiropeaza si se pune mousse-ul de ciocolata
Se pune partea cealalta de blat si se imbraca in frisca.