Prajitura cu nuca si nuca de cocos
BLAT:
5 oua
2 linguri de apa
1 praf de sare
5 linguri de zahar
2 linguri de ulei
5 linguri de nuca macinata
3 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
Se bat albusurile spuma cu apa si praful de sare,
se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa.
Se
adauga galbenusurile frecate cu ulei .
Se adauga nuca macinata se
omogenizeaza , iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava(20x30)tapetata cu hartie de copt .
Se la la cuptorul preincalzit la foc potivit 40-45 min.
Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
CREMA:
400 ml lapte
4 linguri de zahar
4 linguri gris
4 linguri nuca de cocos
4 linguri nuca de cocos
esenta de vanilie
200 ml frisca
Laptele cu grisul, zaharul,frisca si esenta de vanilie se pune pe foc
pana se ingroasa, se adauga nuca de cocos si se mai lasa 5 min.
SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza.
Se pune o parte de blat crema fierbinte, blat si iarasi crema.
Se orneaza cu nuca macinata si nuca de cocos.
Comments
Post a Comment
THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!