Prajitura in 3 culori
O prajitura minunata facuta pentru Paste. Este facuta cu crema de vanilie si miez de nuca.
BLAT :
8 oua
4 linguri apa
1 praf de sare
4 linguri ulei
8 linguri faina
1 lingura cacao
1 praf de copt
Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza
pana devine compozitia lucioasa.
Se adauga galbenusurile frecate cu ulei
, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Cuptorul se
preincalzeste la foc potrivit. Jumatate din compozitie se pune in tava
unsa de chec, iar in cealalta jumatate adaugam o lingura de cacao dupa
care punem compozitia tot intr-o tava de chec.
Se dau la cuptor pentru 40
min. Cand sunt coapte se scot pe gratar la racit.
SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom
Se pune pe foc apa si zaharul pana se topeste zaharul , se adauga esenta de rom si se lasa la racit
CREMA:
300 ml lapte
3 linguri amidon
3 linguri zahar
esenta de vanilie
300 ml frisca
150 gr miez de nuca taiat bucati
250 ml lapte cu zaharul si esenta de vanilie
se pun pe foc. Amidonul se omogenizeaza cu 50 ml lapte.Cand laptele de
pe foc da in clocot se afauga amidonul, se amesteca incontinuu pana se
ingroasa si se lasa la racit.
Se bate frisca, se incorporeaza in crema rece si se adauga miezul de nuca taiat bucati.
GLAZURA:
100 gr ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
Ciocolata rupta bucati si frisca se pun la topit pe abur , se omogenizeaza si se pune peste prajitura.
Blaturile se taie felii, se ia o felie neagra se insiropeaza, se pune
crema, apoi se ia o felia alba se insiropeaza se pune crema si se
lipeste de cea neagra si tot asa, pana terminam feliile.
Deasupra se pune glazura!!
sunt super retetele dv multumim
ReplyDeleteCu mare drag !! Si eu va multumesc!
DeleteExcelenta prajitura,felicitari !!1
ReplyDeleteGina , multumesc tare mult!! Te pup!
Deletecat de apetisant arata in culorile alea combinate, a iesit super si sper sa apuc si eu o felie din reteta, daca nu, o sa ma apuc de preparare :)
ReplyDeleteAurica foarte buna, eu zic sa te apuci de preparare!! :))
ReplyDelete