Varza a la Cluj



INGREDIENTE
1 varza
500 gr carne tocata
2 cepe
2 fire de ceapa verde
5 linguri de smantana
100 gr orez
3-4 linguri pasta de rosii
1 lingurita cimbru
1 lingurita marar
1 lingurita boia de ardei
sare
piper
4 linguri de ulei
unt pentru uns.




Orezul se pune cu apa la fiert , cam 15 minute ( sa nu fie fiert exagerat) se scurge de apa.



Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine aurie,



se pune carnea tocata ,



se condimenteaza cu sare , piper si se adauga cimbrul si boiaua.



Se lasa carnea la foc mic pana isi schimba culoarea, se stinge focul se adauga orezul iar la sfarsit samantana , se omogenizeaza bine.





Varza se toaca se freaca cu sare si se lasa 10 minute.



Apoi se stoarce si se pune la calit in 2 linguri de ulei , se pune si marar si se lasa la calit vreo 20 min.



Se unge un vas de yena cu unt .
Pasta de rosii se dilueaza cu apa ca sa fie mai subtire.



Se pune un start de varza,



apoi punem pasta de rosii,



carnea,



iar pasta de rosii,



varza si deasupra din nou punem pasta de rosii.



Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 min.

Comments

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs