Paine de casa
INGREDIENTE :
200 ml apa calduta
jumate de pachet de drojdie (15 gr)
sare
1 lingura ulei
300 gr faina
jumate de pachet de drojdie (15 gr)
sare
1 lingura ulei
300 gr faina
Apa calduta se pune in castron , se pune drojdia si se dizolva .
Se
adauga sarea si faina in ploaie , se amesteca bine si se faramanta.
Daca
este necesar mai punem faina cat sa obtinem un aluat mai tare si
nelipicios.
La final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat.
Se lasa la dospit 30 min .
Se pune in forma de chec cu hartie de copt si se da la cuptor la poc potrivit 40 -50 min.
Se scoate si se lasa la racit pe gratar acoperita cu un servet .
POFTA BUNA!!
Ce frumos ti-a crescut! Pup
ReplyDeleteMultumesc Andreea si eu pup!!
ReplyDeleteAm venit dupa mirosul delicios de paine proaspata!
ReplyDeleteEu doar acasa coc painea!
Pup!
Dia sa sti ca nu se compara nici o paine cu cea facuta in casa!! Pup si eu !!
ReplyDelete