Tort cu crema de branza si cirese amare
BLAT :
3 oua
1 lingura apa
un praf de sare
3 linguri zahar pudra
2 linguri ulei
1 lingura cacao
2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea.
Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei,
se omogenizeaza, iar la final se pune cacaoa, faina si praful de copt amestecate.
Se pune in tava (24 cm) unsa
si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit pe gratar.
CREMA:
400 gr branza
4 linguri zahar pudra
1 plic gelatina(10 gr)
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
200 gr cirese amare fara samburi
Branza cu esenta de vanilie si zaharul se pune la blender,
se face pasta. Gelatina se hidrateaza conform instructiunilor de pe ambalaj. Frisca se bate.
Ciresele se curata de os. Gelatina se pune peste branza, se omogenizeaza, se adauga frisca,
se amesteca iar la final ciresele si se amesteca din nou.
SIROP
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
GLAZURA
250 ml lapte
2 linguri zahar
esenta de rom
1 lingura amidon
1 lingura cacao
200 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de rom. In castron se pune amidonul si cacaoa si se dizolva cu 50 ml lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se adauga amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa.
ORNAT :
Frisca si ciocolata alba
Cred ca este o bunatate!Arata bine!
ReplyDeleteTe pup!
Dia sa sti ca a avut succes!! :) Si eu te pup!!
ReplyDelete