Se fac 3 foi BLATUL : 6 albusuri 6 linguri de zahar 9 linguri de nuca macinata 3 linguri faina Se face blatul pentru cele 3 foi. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , si se amesteca. La final se adauga faina . Se pune foaie de copt in tava(20x30), se pune o treime din blat si se da la cuptor 20-25 min, la foc potrivit. Blatul ramas se pune la frigider pana se coace foaia. Cand este coapta foaie se pune pe gratar la racit. CREMA: 6 galbenusuri esenta de vanilie 6 linguri zahar 2 linguri lapte 200 ml frisca lichida Galbenusurile , esenta de vanilie si zaharul se amesteca incet fara sa faca spuma. Se adauga laptele , se omogenizeaza si se pune pe abur.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. Se bate frisca. Cand crema este rece se amesteca cu frisca batuta. ORNAT: nuca macinata Se asambleaza in felul urmator, foaie, crema, foaie, crema, foaie crema si ornam cu nuca macinata. ILEANA CAK...
Imi plac!
ReplyDeleteMa bucur tare Andreea!! :)
DeleteMai Dea,arata atat de bine,ca-mi vine sa intind mana dupa vreo2-3,hai 4sa fie cu sot;trebuie sa mai fac si eu;pup si o zi buna!!
ReplyDeleteLulu iti dau cu drag !! O zi minunata si tie !! Pupici!!
ReplyDeleteTare bune mai sunt, ne plac foarte mult !
ReplyDeleteEu mai pun putina branza si marar verde tocat in compozitie !
Te imbratisez si te tzuc !
Sidy uite ca , cu branza nu am incercat , cu siguranta voi incerca!! Pupici!!
ReplyDelete