Prajitura"Ileana"
Se fac 3 foi BLATUL : 6 albusuri 6 linguri de zahar 9 linguri de nuca macinata 3 linguri faina Se face blatul pentru cele 3 foi. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , si se amesteca. La final se adauga faina . Se pune foaie de copt in tava(20x30), se pune o treime din blat si se da la cuptor 20-25 min, la foc potrivit. Blatul ramas se pune la frigider pana se coace foaia. Cand este coapta foaie se pune pe gratar la racit. CREMA: 6 galbenusuri esenta de vanilie 6 linguri zahar 2 linguri lapte 200 ml frisca lichida Galbenusurile , esenta de vanilie si zaharul se amesteca incet fara sa faca spuma. Se adauga laptele , se omogenizeaza si se pune pe abur.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. Se bate frisca. Cand crema este rece se amesteca cu frisca batuta. ORNAT: nuca macinata Se asambleaza in felul urmator, foaie, crema, foaie, crema, foaie crema si ornam cu nuca macinata. ILEANA CAK...
Ce idee buna! Eu il toc si il pun direct in congelator. Te pup!
ReplyDeleteeu asa il fac si sta foarte bine! Te pup si eu !
DeleteSunt convins aca si la congelator se pastreaza foarte bine!