Tort cu mousse de piersici
Mama mi-a facut doua tavi de copt , si am zis sa le inaugurez :). Va prezint cu drag ce a iesit.
BLAT
3 oua
un praf de sare
3 linguri zahar
o lingura ulei
2 linguri faina
o lingura cacao
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase,
se adauga galbenusurile frecate cu ulei,
faina,
iar la final cacaoa.
Se pune in tava(16 cm diametru) si se da la cuptor la foc potrivit 40 min.
Se scoate si se lasa la racit.
CREMA(Mousse de piersisi)
10 piersici
5 linguri de zahar
200 ml frisca lichida
un plic gelatina(10 gr)
Piersicile se curata de coaja si se scoate samburele. Se pun in cratita cu zaharul , se pun pe foc pana se topeste zaharul si se inmoaie.Se lasa la racit , iar apoi se piseaza cu blender-ul. Frisca se bate si se incorporeaza in piersici, iar la final se adauga gelatina.Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
SIROP
100 ml apa
o lingura zahar
esenta de rom
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
BLAT
3 oua
un praf de sare
3 linguri zahar
o lingura ulei
2 linguri faina
o lingura cacao
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase,
se adauga galbenusurile frecate cu ulei,
faina,
iar la final cacaoa.
Se pune in tava(16 cm diametru) si se da la cuptor la foc potrivit 40 min.
Se scoate si se lasa la racit.
CREMA(Mousse de piersisi)
10 piersici
5 linguri de zahar
200 ml frisca lichida
un plic gelatina(10 gr)
Piersicile se curata de coaja si se scoate samburele. Se pun in cratita cu zaharul , se pun pe foc pana se topeste zaharul si se inmoaie.Se lasa la racit , iar apoi se piseaza cu blender-ul. Frisca se bate si se incorporeaza in piersici, iar la final se adauga gelatina.Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
SIROP
100 ml apa
o lingura zahar
esenta de rom
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
GLAZURA
50 gr ciocolata
50 ml frisca lichida
Ciocolata rupta bucati si frisca se pun la topit pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit 2-3 min.
ASAMBLARE
Blatul se taie in trei(2 taieturi) , se insiropeaza.
Se pune o parte insiropata in tava in care s-a copt ,
un rand de crema,
iarasi blat insiropat, inca un rand de crema, blat , crema.Se da la frigider cateva ore .
Se scot marginile tavii
si se glazureaza.
Sunt prima venita,asa ca primesc portie dubla!Pup!
ReplyDeleteDia :D, cu siguranta!! Pupici!
DeleteMinunat tortul!!
ReplyDeleteMultumesc tare mult de apreciere! Te pup!
Deleteblatul fara prafde copt Am facut recent un blat farapraf de copt si s a restrins de3 cm
ReplyDelete