Pui "Tikka Masala"-CHICKEN TIKKA


Puiul Tikka Masala , este o reteta originara din India.Reteta are mai multe variante in functie de zona.Ceea ce au in comun este puiul si sosul de o culoare rosu-portocaliu. Daca va place mancarea aromata , va invit sa incercati...



Mirodenii, iaurt si pui
Sunt la indemana oricui
Ceapa, bulion, smantana
Alcatuiesc o masa buna!

.
MARINATA
o lingura de ulei
o lingurita boabe de mustar
3 catei de usturoi pisati
2 lingurite garam masala
1/2 ligurita de ghimbir ras(macinat)
1/2 lingurita chimin macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
o lingurita boia
un praf de chilly
2 ardei kapia

MAI AVEM NEVOIE DE
4 pulpe de pui
4 linguri iaurt
o lingura ulei
o ceapa
400 ml bulion
3-4 linguri smantana.

MOD DE PREPARARE
Marinata:
Se pune uleiul la incins. Se taie cubulete ardeii si se pun toate condimentele, se lasa 2-3 minute pe foc . Se ia si se imparte in doua.

Pulpele se curata de piele , se spala, se dezoseaza si se taie cuburi.

Bucatile de carne se pun in castron , se adauga jumatate de marinata si iaurtul si se da la frigider 2-3 ore.

Dupa ce a stat la marinat carnea se pune in tigaie la rumenit.

Intre-timp pregatim si sosul.

Sos:
Se pune o lingura de ulei in tigaie la incins si se pune ceapa tocata,

se lasa la foc mic 5 min, apoi se adauga jumatatea cealalta de marinata si bulionul.


Se lasa la fiert 10-15 min, apoi se adauga carnea rumenita.

Se adauga smantana si se mai lasa 5-10 min.






P.S. :Se serveste cu orez. 



 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Postări populare de pe acest blog

Prajitura"Ileana"

Prajitura Alba Ca Zapada- Snow White Cake