Pui "Tikka Masala"-CHICKEN TIKKA
Puiul Tikka Masala , este o reteta originara din India.Reteta are mai multe variante in functie de zona.Ceea ce au in comun este puiul si sosul de o culoare rosu-portocaliu. Daca va place mancarea aromata , va invit sa incercati...
Mirodenii, iaurt si pui
Sunt la indemana oricui
Ceapa, bulion, smantana
Alcatuiesc o masa buna!
.
MARINATA
o lingura de ulei
o lingurita boabe de mustar
3 catei de usturoi pisati
2 lingurite garam masala
1/2 ligurita de ghimbir ras(macinat)
1/2 lingurita chimin macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
o lingurita boia
un praf de chilly
2 ardei kapia
MAI AVEM NEVOIE DE
4 pulpe de pui
4 linguri iaurt
o lingura ulei
o ceapa
400 ml bulion
3-4 linguri smantana.
MOD DE PREPARARE
Marinata:
Se pune uleiul la incins. Se taie cubulete ardeii si se pun toate condimentele, se lasa 2-3 minute pe foc . Se ia si se imparte in doua.
Pulpele se curata de piele , se spala, se dezoseaza si se taie cuburi.
Bucatile de carne se pun in castron , se adauga jumatate de marinata si iaurtul si se da la frigider 2-3 ore.
Dupa ce a stat la marinat carnea se pune in tigaie la rumenit.
Intre-timp pregatim si sosul.
Sos:
Se pune o lingura de ulei in tigaie la incins si se pune ceapa tocata,
se lasa la foc mic 5 min, apoi se adauga jumatatea cealalta de marinata si bulionul.
Nu prea le am eu cu condimentele astea dar cred ca a iesit ceva bun!
ReplyDeleteRocsy sa sti ca da !!
DeleteCe bine arata mancarea asta si e tare buna! Eu as face asa ceva in fiecare zi, dar baietii mei nu sunt adeptii condimentelor :D
ReplyDeletePaula te cred , nici sotul nu este adeptul condimentelor, lui ii place clasic, sare, piper, boia, usturoi...Dar a mancat !! Multumesc Paula!!
DeleteImbietor puiul asta!
ReplyDeleteAlina multumesc!
DeleteMie imi place!
ReplyDeleteSi mie Dia!! :)
Delete